Gå til sidens hovedinnhold

- Spa hjelper mot kjærlighetssorg

Petter Stordalen kan lindre det meste på sitt nye spahotell. Se bildene.

(LARVIK/Side2): Torsdag åpnet spahotellet Farris bad i Larvik. Det eies av ekteparet Mille-Marie Treschow (52) og Stein Erik Hagen (54). Og det skal drives av Petter Stordalen (46) og hans Choice-kjede de neste 25 årene. Det var derfor en feststemt og optimistisk hotellkonge som sammen med eierne holdt audiens i Fritzøe-suiten.

Se bildekarusell nederst på siden.

Snåsamannen
Men før vi får stille noen spørsmål vil Stordalen ha med Side2 på en liten spaquiz.

- Hva hjelper lavendel mot? spør Stordalen.

- Stress og eksem, svarer undertegnede.

- Det hjelper mot alt fra håravfall og kjønnssykdommer til kjærlighetssorg. Det er Snåsamannen i flytende form, ler han og beskriver hvordan man sitter i badstua og får en strøm av lavendel slynget mot deg.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Forfengelig
Stordalen er nemlig ikke redd for å innrømme at han selv er en stor tilhenger av å gå på spa.

- Det er ingen hemmelighet at jeg er over gjennomsnittlig forfengelig og bruker spa ofte. Folk skjønner ikke at spa også er for menn. Spa har vært en trend siden Jesu tid. Gutta dro på spa etter de hadde vært i krigen. Nå har spa blitt en av de megaglobale trendene, forklarer han.

Men, til tross for finanskrise og at reiselivsnæringen merker at folk er mer forsiktige er Stordalen optimistisk.

- Folk flest kommer ikke til å merke at det er nedgangstider. 90 prosent av befolkningen kommer til å beholde jobben og med lavere rente sitter de igjen med mer penger. De reiser kanskje mindre til utlandet men da kan de komme hit til Farris bad i stedet, oppfordrer han.

Spaekspert
Stordalen skrev under leiekontrakten for Farris bad i 2005 og har jobbet tett med ekteparet Treschow/Hagen siden den gang.

- Vi reiste blant annet på studietur til det mest gjennomførte spahotellet man kan finne, nemlig Bulgari hotell i Italia for å hente inspirasjon, forteller Stordalen og spøker om hvor svindyrt det var.

Mye kunst
Med 160 hoteller rundt i Skandinavia skulle man tro at Stordalen hadde opplevd det meste fra eiere. Men Mille-Marie og Stein Erik overrasket.

- Det som overrasket meg var det utrolige engasjementet deres. Det har vært mange utfordringer og det har vært fantastisk å jobbe med to investorer som både har kunnskap og ambisjoner om å satse. Engasjementet var omtrent på detaljnivå som hvor burde kunstmaleriene fra Hagens private samling henge, røper Petter og ler.

Elsker spa
- Jeg har kanskje badet mer enn Stein Erik, men jeg har aldri opplevd noen med så mye kompetanse som de to innehar. Hadde man kjørt en spaquiz med tyve vanskelige spørsmål hadde Stein Erik knust alle, sier han og smiler.

Han er ikke i tvil om at en spaweekend er noe alle burde ta seg tid og råd til.

- Det er restitusjon og man får tid til å fylle batteriene. Spa skal konsumeres i krabbefart, påpeker porsgrunnsmannen som ennå ikke har bestemt seg for om han og forloveden Gunhild Melhus (30) skal feire bryllup på hotellet.

1786

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter