(SIDE2): Farsdagen er en «hedersdag» for fedre. Dagen feires i Norge den andre søndagen i november, det vil si søndag 11. november i 2007, og søndag 9. november i 2008.

Opprinnelig kommer konseptet rundt farsdagen fra USA, og det ble først populært i Norden og Norge etter andre verdenskrig. Det var først fru John B. Dodd fra Washington som begynte å feire denne dagen i 1909 for å ære sin far, William Smart, en veteran fra borgerkrigen, opplyser nettleksikonet Wikipedia.

Her er et knippe gavetips:

JAMES BOND-SKRUJERN: Dette verktøyet har alle skrujern i ett. Enkelt og kult design, med et passende navn til mannen i huset. Fra: Ting. Pris: 198

MANSJETTKNAPPER: Dette er en personlig og hyggelig gave. Hvorfor ikke velge et kulere motiv enn de vanlige? Gå for fotball-mansjettknapper for eksempel. Fra: Ting. Pris: 249

FOR DEN UNGE FAR: Spillkonsoll, PS3 eller Xbox 360 er en perfekt farsdagsgave.Vi har skrevet en stor prissammenlikning av de her.

OPPBEVARING: Ryddige menn kan bli sprø av alle ledninger og ladere som slenger rundt. Hva med å kjøpe en designet boks som samler mobilladerne diskret? Du putter laderen inn i boksen, og ledningen dyttes ut av lokket. Dette ser både ryddig og kult ut. Fra: Ting. Pris: 299

VEKKEKLOKKE: Alltid en sikker gave. Velg en mer mandig og mørkfarget klokke til farsdagen. Fra: Ting Pris: 399

SLIPS: Slips kan du få kjøpt i de fleste klesbutikker. Kjedebutikkene har ofte et billig og variert utvalg. På Hennes&Mauritz for eksempel ligger prisen på rundt 198 kroner. Fargene som finnes nå er blant annet rosa, brunt og blått. Side2 anbefaler de sorte og smale slipsene fra klesbutikken, som finnes i både ensfargede eller med mørke striper.

LUE OG SKJERF: Praktisk og fin gave nå som vinteren nærmer seg. Hvis ikke du har tenkt på farsdagen tidligere og strikket en lue, så kan du finne rimelige og fine vinterklær i kjedebutikkene. På Hennes&Maurits koster en lue rundt 30 kroner og du får et fint skjerf til 50 kroner.

GOD MAT: Lag en god middag og kjøp inn god vin. Det er både romantisk og hyggelig. Få ulike middagstips her.

VOTTER: Forede votter i lær er kult og varmt. Hennes&Mauritz har et tøft eksemplar til 249 kroner.

BOK: Bokhandelen Ark anbefaler blant annet følgende bøker til farsdagen:
«1001 album du må høre før du dør», pris 149 kroner
Lars Monsens «Nordkalotten 365, 8 villmarkseventyr», pris 398 kroner
Per Asbjørn Risnes jr. «Pappa kan alt. Hemmelig håndbok for verdens beste far (og bestefar), pris 399 kroner.

DVD: Vi anbefaler DVD-ene Sopranos og The Wire.

KLIPPEKORT: Barn eller ungdom som bor hjemme kan gi et klippekort, med for eksempel «Jeg skal ta oppvasken for deg», «Jeg skal vaske klærne dine».

LUKSUS: Hva med å gi bort en kinesisk luksusmassasje? Vi har testet en massasjeteknikk som har eksistert i mer enn 2000 år. Her brukes trykking og strekking som stimulerer kroppen til å reparere seg selv. I Kina brukes denne teknikken som medisinsk behandling. Hjelper mot stress, spenningsrelaterte lidelser, og gir avslapning etterfulgt av fornyet energi. Les mer om luksusmassasjen her.

DRA BORT: Bestill en langhelg til en storby. Søk og få ideer på våre reisesider.

Andre gavetips er: En varm genser, CD, plate, film, abonnement på blad eller magasin, teaterbilletter, kinobilletter, gjør alt husarbeidet, billetter til fotballkamp, en flaske whisk.