(SIDE2): Det begynner å bli en stund siden headsettene gjorde sitt inntog i motebransjen. Med aktører som Beats by Dr. Dre og Koss har vi stadig blitt mer bevisste på hvilke headset vi tar på oss før vi løper ut døren.

Det er heller ikke uvanlig at bloggere legger ut bilder av små hodetelefoner med personlig pynt, eller at matcher fargen på headsettet med resten av antrekket.

Likevel er det noe som får oss til å hoppe litt ekstra i stolen når vi ser de nye hodetelefonene Dolce & Gabbana viser fram i høstkolleksjonen for 2015, med en foreløpig prislapp på 7000 amerikanske dollar, tilsvarende 55.000 norske kroner.

Skinn og krystaller

Selve elektronikken er det Frends som står for, men så er det nok ikke elektronikken som skaper den stive prislappen. Headsetet består nemlig av rødt nappaskinn, ekte perler, og Swarovski-krystaller. Det blir nesten som en tiara og et headset i én og samme pakke.

- Dolce & Gabbana er jo kjent for tiarane sine, og det overdådige tilbehøret. Det er tydelig at de har tatt det videre derfra, og på visningen fungerer det kjempefint. Det ser knallbra ut sammen med kolleksjonen, sier Line Kirkhus, moteredaktør i Side2.

Hun er sikker på at det er flere fashionistaer som kommer til å dukke opp med headsettet under de neste moteukene.

- Det kommer nok ikke til å slå an her hjemme i Norge, men det dukker nok opp flere med headsettet på hodet under de internasjonale moteukene, selv om de er latterlig dyre, sier hun.

Kan ikke forsvares

Line Kirkhus er derimot opptatt av å understreke at headsetet koster i overkant mye penger, og har vanskelig for å forsvare det å bruke så mye penger på et headset.

- Jeg vil aldri bruke 55.000 kroner på et headset, selv i mitt motehjerte sitter den prislappen litt for langt inne. Du skal ha ganske mye penger for å kunne forsvare den prislappen, og om man har så mye penger burde man egentlig bruke de på veldedighet eller andre ting, sier hun.

Med kvalitetsheadset som Beats by Dr. Dre på banen, med en prislapp på rett over tusenlappen, er det kanskje ingen grunn til å gå til innkjøp av dette prangende headsetet.

- Dr. Dres headset ser ganske bra ut også, avslutter Line.