(Side2): De fleste av oss kan ende opp med dårlig samvittighet når du allerede de to første ukene av måneden har svidd av over halvparten av lønna på den veske og de skoene du har siklet på siden sist.

Det kan føles både godt og vondt på veien hjem med handleposene dinglende fra hendene, men med den tredje «One for one» satsning kan du nemlig hjelpe mødre verden over med en trygg fødsel, samtidig som du kjøper veska du har siklet på de siste ukene.

Mote med mening

40 milloner kvinner over hele verden føder hver år uten hjelp av en utdannet jordmor til stede, og infeksjonen er en ledende dødsårsak blant mødre og nyfødte i verden. Ved å tilby rene fødselsforhold kan imidlertid hundretusener av liv bli reddet.

Toms er blitt verdenskjent for sitt initiativ kalt «one for one», hvor de ved hvert eneste produkt som ble solgt, hjalp et annet menneske som ikke hadde råd til sko, med å få sko på beina. Deretter hjalp de mennesker med å få bedre syn, få rent drikkevann, og nå er det altså gravide kvinner som står for tur.

Midler fra Toms veskekjøp vil bidra til å gi trygge fødsler i Bangladesh, Etiopa, Haiti og India.

Satser på vesker

Denne gangen er det imidlertid ikke skoene som står i fokus, da Toms også hiver seg på veskene. Foreløpig er det 39 forksjellige modeller å velge mellom, og moteredaktøren i Side2 har allerede funnet sin favoritt.

- Jeg elsker weekend-veskene, de blir superfine når man skal på helgeturer denne våren og sommeren! Skinnclutchene med utskjæringer blir perfekte til 70-talls stilen, med semskede plagg og brune ben!

HTML EMBED
Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!