(SIDE2): Utenfor Colosseum kino i Oslo var det duket for verdenspremiere på den tredje filmen i rekken av fartsfylt action, torsdag ettermiddag.

De fire skuespillerne fra originalfilmen; Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez og Jordana Brewster innehar hovedrollene og handlingen er denne gangen lagt til L.A, hvor det hele startet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fast & Furious tiltrekker seg gutter og menn i alle aldre, Og med flere biler på utstilling utenfor kinoen, hvorav to av bilene fra filmene, var kinoområdet forandret til en lekegrind for bilinteresserte med skjeggvekst.

- Kjører familievennlig
Duoen Karpe Diem har tatt turen og både Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid er begge store fans.

- Nå skal vi lære å sladde, sier Chirag.

- Vi har selvsagt sett alle filmene og digger dem, legger Omar til.

Selv kjører han en ganske annen type bil.

- Ha ha, jeg kjører en Toyota Corolla 97-modell. En skikkelig driftssikker og familievennlig bil, smiler han.

Utenfor møter vi også Morten Sandmæl som er der for å promotere bilen fra Japan Auto, Nissan Silvia S15. Han setter seg inn og gir folkemengden en oppvisning i hvilke hestekrefter som drar motoren. Det oser eksos på hele området.

- Japanske og amerikanske sportsbiler har fått et skikkelig løft etter disse filmene, forteller han til Side2.

Også daglig leder i Streetcars Norway, Thomas Følling, mener at folk bruker mer penger på biler som dette nå om dagen.

- Noen av bilene som ble brukt i filmen har nå norske eiere. Etter filmene tok det helt av, sier han . Utenfor står det både en Toyota Supra, en Ford Escort en Nissan Skyline GTR 34 og en Amerikansk Dodge charger på rekke og rad. Det er nok av skuelystne som tar bilder og sjekker detaljer.

Til stede er også Norges eneste kvinnelige utøver i drifting i proklassen, May Helen Dahl, som selv kjører en Nissan 200 SX.

- Det må jo bli det som er favorittbilen min, smiler hun. Og legger til at hun gjerne kunne kjørt alle bilene som er utstilt her i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drifting er en avansert form for rushtrafikk, kan man si, forklarer Morten Sandmæl. De har selvsagt sett alle Fast & Furious filmene og mener filmene egner seg like bra for jenter som gutter.

- Jeg tror mange jenter ville hatt utbytte av den også, mener Sandmæl.

1817