Gå til sidens hovedinnhold

Feberhett på dansegulvet

Vi ble med finalistene Nina (26) og Janos (17) fra «Dansefeber» på trening. Se stor bildespesial og Side2 TV her.

(SIDE2): Hver mandag sendes danseprogrammet «Dansefeber» på TVNorge. Nå er det kun 10 dansere igjen, og vi ble med danserne Nina Dehle og Janos Andreas Frydenlund på dansetrening før mandagens «Dansefeber»-sending.

- Vi blir alltid nervøse før sending, sier de to blide danserne, som også igår gikk videre i konkurransen.

Blir gal
For andre gang på rad danset de sammen i den harde konkurransen på TVNorge om å finne den mest allsidige danseren. Nina og Janos har aldri før blitt nominert blant de tre parene som kan risikere å bli stemt ut. I går imponerte de igjen både dommere og publikum med sin New Style HipHop.

- Du imponerte meg ikke forrrige gang Janos, men denne gangen imponerte du, sa dommer Lars Undli under sendingen mandag kveld. Det var danserne Ratih og Trond Andre som dessverre måtte gi tapt, og var ute av dansen for denne gang.

  • Se stor bildespesial nederst i saken

Nina er opprinnelig jazzdanser, mens Janos går på Statens balletthøyskole og danser mest klassisk ballett.

- Jeg blir helt gal om jeg ikke får danse klassisk i løpet av dagen, sier Janos, som nå trener dans minst seks timer hver eneste dag.

Han og Nina er på siste del av dagens treningsøkt da vi kommer innom for å beskue treningen.

- I dag har vi vært her i fire timer, sier Nina. Det varierer litt, men som regel blir det intensiv trening i tre timer og mye prat utenom. Nå har de danset både streetfunk og disco sammen, og føler at de passer bra sammen som dansere.

Glemmer TV-kameraene

Under «livesending» skal parene overbevise dommerne om at de fortjener å gå videre i løpet av 50 sekunder på dansegulvet.

- Jeg blir alltid veldig nervøs, sier Janos. Jeg håper alltid at jeg kan danse først, eller i hvert fall ikke sist. Da trenger jeg ikke å være nervøs så lenge.

- Jeg merker ikke at jeg er på TV engang, mener Nina. Jeg glemmer at de filmer rett og slett.

- Hvem vinner Dansefeber?

- Jeg er imponert over at jeg i det hele tatt turte å melde meg på dette, sier Nina. Det er i hvert fall helt urealistisk at det er jeg som vinner konkurransen, sier hun. Janos er enig, men innrømmer at han selvsagt er med for å vinne.

- Hvordan trener og spiser en danser?

- Jeg spiser ganske sunt, og får vel i meg både kjøtt, kylling, mye frokostblanding spiser jeg, også drikker jeg en del grønn te, sier Janos.

- Oj, jeg passer ikke så nøye på hva jeg spiser. Det går mye i godterier og brus, sier Nina flaut. Til vanlig jobber hun på Walmans Salonger som servitør og danser.

Nina og Janos trener på dansestudioet «Spin Off» i Oslo og etter at de har kjørt gjennom koreografien på streetfunk-dansen sin for siste gang må de haste videre. Klokka nærmer seg 15 og Janos skal på skolen for å danse klassisk, og Nina skal servere vin og øl til tørste gjester på Walmans Salonger.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken