Det er ingen hemmelighet at Federal Reserves, sentralbanken i USA, spredte mye penger rundt seg for å gjøre situasjonen litt enklere under finanskrisen.

Men fram til nå har den endelige tallet vært hemmeligholdt, og sentralbankens styreformann Ben Bernanke har gått langt i å forsøke å holde det slik for ikke å skape enda større bekymring. Når tallet nå røpes, viser det seg at så mye som 47.000 milliarder kroner ble brukt til å kjøpe ut de største bankene i USA og redde den finansielle sektoren mellom 2008 og 2010. Det melder russiske RT.

Det er selve løgnen, at amerikanerne ikke har fått innsyn, den russiske nettavisen henger seg opp i. 26. november 2008 fortalte for eksempel sjefen i Bank of America til aksjonærene at han drev en av de sterkeste og mest stabile storbankene i verden. Det har senere vist seg at Bank of America på denne eksakte datoen, skyldte sentralbanken nesten 530 milliarder kroner. Under to uker senere, blåste sentralbanken av småpene 7.000 milliarder kroner på én dag for å kjøpe ut finansinstitusjoner.

Bankene fikk lån til en rente helt nede på 0,01 prosent.

Federal Reserves har fått drive på uten innblanding og innsyn fra myndighetene. De har derfor kunnet bruke penger på bekostning av den amerikanske skattebetaleren, og vil sannsynligvis også fortsette å gjøre det i nedgangstidene som herjer nå, skriver RT.

Kritikere, inkludert presidentkandidat Ron Paul, gjør nå sitt ypperste for å avskaffe Federal Reserves en gang for alle.

MinSpot.no: Velg strøm til innkjøpspris og kutt regningen