(SIDE2:)Spenningen var til å ta og føle på da Matt Damon delte ut prisen for beste dokumentar under nattens Oscar-utdeling. Den norske co-produserte «Burma VJ» var en av favorittene og handler om eksilradioen til burmesiske journalister i Oslo. Regien er ved danske Anders Østergaard, mens co-produsent er norske Mediamente som stilte mannsterke i Hollywood.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ga bort plassen
Mediamente med co-produsent Torstein Nybø i spissen hadde valgt å gi bort sin plass til inne i salen til sjefredaktøren for Democratic Voice of Burma.

LES INTERVJU:Ga bort Oscar-plassen

- Vi er spente, men føler oss heldige å ha nådd så langt så skuffelsen blir ikke så stor om vi ikke vinner, sa Torstein Nybø til Side2 rett før utdelingen startet. Og etter at det ble klart at det var delfinfilmen «The Cove» om kommersiell jakt på defliner som fikk prisen, var gjengen like blid.

LES ALT HER Så ble hun historisk

- Glamour
- Her er vi strålende humør og glade for at vi fikk med opp stemningsoppbyggingen. Vi bøyer oss i støvet for vinneren og gleder oss over at vi har masse nye prosjekter på gang, sier Torstein Nybø til Side2 fra et matbord på Four Seasons Hotel i Los Angeles.

Gutta i Mediamente hadde tatt turen innom Moods of Norways utsalg i Beverly Hills og dresset seg opp i det som ikke kan være annet enn usedvanlige dresser i Hollywood.

- Vi har jo dressene fra Moods så nå venter litt glamour, ler produsent Torstein Nybø.

Gjengen bak «Burma VJ» skulle møte filmens danske regissør og dra på en av de store etterfestene på Hilton i Los Angeles.