Gå til sidens hovedinnhold

Fem fete rollespill

Rollespill er en av de mest omfavnsrike kategoriene for spillentusiaster. Her er fem spill du bør kjenne til.

Det er få spillsjangre som gir deg mer tid for pengene enn rollespill, og det handler om langt mer enn alver, dverger og onde trollmenn.

Her er fem varmt anbefalte rollespill:

The Elder Scrolls IV: Oblivion

PC, Xbox 360. Aldersgrense: 16+

Alle spillene i «Elder Scrolls»-serien er fantastiske, men det er likevel «Oblivion» som er det komplette mesterverket. Med en grafikk som kan ta pusten fra de fleste, et fullstendig åpent og dynamisk landskap og så mye innhold at man kan spille i mange år, er dette blant de beste rollespillene noensinne. Det utfordrende, engasjerende og altoppslukende.

Knights of the old republic

PC, Xbox. Aldersgrense: 12+

Kvaliteten på spillene som er basert på «Star Wars»-universet varierer veldig. Men i «Knights of the old republic» klaffet alt. Med glimrende historefortelling og med et spillsystem som kan tilfredstille den mest ihuga rollespillnerd tok dette spillerne med storm. Original setting og utfordrende oppgaveløsning gjorde «Knights of the old republic» til en umiddelbar klassiker.

Final Fantasty X

PS2. Aldersgrense: 16+

Det er stor forskjell på vestlige og japanske rollespill, og de japanske tilfører sjangeren en helt egen form for historiefortelling. I «Final Fantasy X» klarte utvikleren Square Enix det få hadde gjort før dem, å lage det ultimate rollespillet for Playstation 2. De utolmodige synes kanskje det går litt sakte og de uten fantasi synes kanskje det er litt høytsvevende - men alle vi andre kan nyte en fantastsik spillopplevelse.

Dragon Quest 8

PS2. Aldersgrense: 12+

Dragon Quest-universet har vært gjemt unna oss europeere tidligere, men endelig for også vi ta del i det sjarmerende universet. Dragon Quest 8 er definitivt et av de søteste rollespillene noensinne, men ikke la deg lure. Under den vakre overflaten ligger en knakende god historie, overraskende vrier og figurer du har lyst til å putte i lommen og ta med hjem.

Final Fantasy VII

PSOne.

Rollespill handler veldig mye om figurene du spiller med og sjelden har disse gjort større inntrykk enn i «Final Fantasy VII». Selv om spillet ble lansert til den aldrende Playstation 1, ser det sjokkerende bra ut den dag i dag, og spillet er en eneste lang rekke fortellergenialiteter. Har du ikke sjekket ut denne perlen er det på høy tid du setter av en liten måned.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin