Gå til sidens hovedinnhold

Fem VIF-spillere ledig på markedet

VALLHALL (vif.no): Fem av Vålerengas sisteårsjuniorer står uten kontrakt når de fra nyttår går over i seniorenes rekker. Blant spillerne som er ledige på markedet er juniortoppscorer Dennis Obeng.

Som et resultat av Vålerengas brede satsing på aldersbestemte lag utvikler klubben hvert år gode spillere som på tross av åpenbare kvaliteter ikke er kvalifisert til en plass i Vålerengas a-lagstropp når de går over i seniorenes rekker. I år står fem spillere uten kontrakt etter endt juniorsesong. Spillerne som nå ser seg om etter nye klubber er Dennis Obeng, Morten Lie, Jalal El-Gharbi, Mathias Samuelsen og Robin Vikskjold.

- Alle gutta er gode 2. divisjonsspillere, og særlig Dennis Obeng og Morten Lie kan spille 1. divisjonsfotball om de havner i riktig miljø. Det er viktig at gutta ender opp i klubber der de utvikler seg videre. Det handler om å fortsette den harde treninga og bygge videre på arbeidet de har lagt ned i Vålerenga, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Vi ønsker det beste for alle spillerne og forsøker å hjelpe dem på veien videre blant annet ved å linke dem til andre klubber.

Knallsterk toppscorer
Dennis Obeng er en naturlig målscorer som alltid har scoret mange mål, og har de siste årene også utviklet egenskaper som gjør han til et godt oppspillspunkt.

- Dennis er knallsterk, god i mottaket og fanger inn baller. I tillegg er han en notorisk målscorer som er flink til å plassere seg i boksen og ofte er på rett plass til rett tid. Han er rett og slett en god avslutter, forteller Holter.

Obengs kvaliteter har ikke gått upåaktet hen hos andre klubber og spissen har etter sesongslutt vært på treningsopphold i England, samt i Adeccoligaklubben Hønefoss.

- Han har takket nei til et konkret tilbud fra en engelsk klubb og var i dialog med Hønefoss-trener Kjell Sverre Hansen Wold. Nå ser han på muligheten i andre klubber, sier VIF-treneren.

Obeng har scoret 44 mål på 55 juniorkamper de siste to sesongene og har syv mål i 2. divisjon.

- Dennis holder et veldig høyt nivå når han er på sitt beste. Det viste han sist i NM-finalen mot Start da han var en av våre beste spillere.

Stabil midtstopper
Også Morten Lie står uten kontrakt etter 2007-sesongen. Siden sesongstarten i april har Lie spilt 52 junior- og rekruttkamper for Vålerenga. Midtstopperen er dermed årets mest benyttede juniorspiller og ble også kåret til årets spiller av de andre juniorspillerne etter endt sesong.

- Han har hatt veldig bra utvikling. Morten har slitt litt med skader og sykdom de to andre årene han har vært i juniortroppen, men i år har han holdt seg skadefri og vært lite syk. Dermed har han fått trent godt og prestert stabilt godt gjennom en lang sesong, forteller Holter.

- Han leser spillet godt og er god på hodet. Dessuten er han positiv og ønsker å spille mye. Det er viktig. Han har vært en av våre viktigste spillere denne sesongen både i 2. divisjon og i juniorkamper.El-Gharbis kontrakt går ut

Jalal el-Gharbi har hatt a-lagskontrakt med Vålerenga de siste to sesongene, men har i år vært utleid til Moss der han har vært på banen i seks Adeccoliga-kamper.

- Slik situasjonen er i dag ser det ikke ut til at Jalal vil få noe særlig spilletid på A-laget til Vålerenga. Derfor er det en god løsning både for oss og spilleren at kontrakten hans ikke blir forlenget når den går ut i slutten av november, sier sportsdirektør i Vålerenga Fotball, Jan-Erik Aalbu, til vif.no.

- Vi vil gjerne hjelpe spilleren videre og håper han kan finne en god arena for videre utvikling.

El-Gharbi har 15 aldersbestemte landskamper for Norge og var i Vålerengas startellever mot Steaua Bucuresti i UEFA-cupen i 2005. I tillegg har han spilt Royal League- og NM-kamper for Vålerenga.

Vikskjold tilbake etter skade
Keeper Robin Vikskjold måtte avslutte 2007-sesongen allerede på forsommeren på grunn av en bruddskade, men er nå på vei tilbake på banen igjen. I Arni Gautur Arasons skadefravær satt han på a-lagsbenken i alle Royal League-kampene sist høst og trente jevnlig med klubbens beste menn. Debuterte på G18-landslaget mot Bulgaria høsten 2006.

- Robin er treningsvilling og har gode holdninger. Dessuten er han tilpasningsdyktig og tok grep om sin egen utvikling da han ble utleid til Oslo Øst og Strømmen i 2005 for å få kamptrening, sier keepertrener i Vålerenga, Ken Eilif Nilsen, til vif.no.

Anvendelig midtbanespiller
Sistemann ut er Mathias Samuelsen. Midtbanespilleren har i likhet med Morten Lie aldri spilt for noen annen klubb enn Vålerenga og har fått med seg to interkretstitler, JET-seier og NM-sølv i løpet av de tre siste årene. Har også med hell spilt midtstopper og back for junior- og rekruttlag.

- Mathias er god en mot en og har godt overblikk. Han har fin pasningsfot og har gode basisferdigheter, avslutter juniortrener Holter.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai