(BIIPMAG): Tror du at slankepiller kan hjelpe deg med å gå ned i vekt? Les de sanne faktaene om de elskede pillene.

Fem myter om slankepiller
Noen ganger kan det være for godt til å være sant. Alle drømmer om å kunne spise hva som helst, men samtidig gå ned i vekt. Dessverre er ikke slankepiller et mirakel som kan utføre dette for deg.

Vi har funnet ut hvilke slankemidler som ikke gir noen effekt.

Les fem myter om slankemidler:

-Den afrikanske planten gir meg mindre appetitt
Den afrikanske ørkenplanten «Hoodia Gordonii» sies å kunne ta bort følelsen av å være sulten. Det er fortsatt uklart om den virkelig kan påvirke kroppen til å hoppe over et måltid uten å føle seg sulten. Pillen inneholder et stoff som kalles for «P57» og undersøkelser viser at dyr med dette stoffet har en tendens til å spise mindre. Likevel kan ikke denne konklusjonen overføres til også å gjelde mennesker, ettersom hoodia aldri har blitt undersøkt på mennesker.

-Jeg trenger ikke å spise sunt eller trene hvis jeg tar slankepiller
Fakta er at hvis man vil gå ned i vekt, så må man i tillegg spise sunt og trene regelmessig. Den meget populære slankepillen «Alli» skal hjelpe med å gå ned i vekt hvis man trener og spiser sunt, men ikke være en erstatning for noen av delene. Hvis du spiser denne slankepillen er det veldig viktig å følge en diett med lite fett.

-Grønn te får i gang fettforbrenning
Grønn te-ekstrakter kan hjelpe til vekttap, men å drikke kopper etter kopper med te vil nok ikke gi store resultater. Den største effekten man får av grønn te er mest sannsynlig koffeininnholdet. Hvis man er veldig sensitiv til koffein, burde ikke koffeinvarer være en del av næringen. For mye koffein kan påvirke hjerterytmen og gi søvnvansker.

-Sur appelsin er en sikker erstatning for efedrin
Det er sant at sur appelsin på noen måter kan virke i likhet med urtene til efedrin. Men ikke bli lurt, for det behøver ikke å være en god ting at det er slik. Efedrin kan nemlig øke blodtrykket og skape ubalanse i kroppen. Sur appelsin inneholder «synephrine» som ligner på efedrin, og noen forskere mener at stoffet kan være like farlig som efedrin. På den annen side mener noen forskere at sure appelsiners fare er overdramatisert og som slankemiddel har det ingen effekter.

-Naturlige slankemidler har ingen bivirkninger
Dette stemmer ikke mener forskerne. Grunnen er at et naturlig middel også kan gi bivirkninger. Hvis man tror at naturlige slankepiller er mye bedre enn andre typer, da kan man likeså godt la være og ta pillene. Sannheten er at det pillene inneholder får man også i vanlig mat. For eksempel så har «Conjugated linoleic acid» (CLA) fått mye omtale for å virke slankehjelpende. Stoffet kan være hjelpsom hvis man ønsker flere muskler og mindre fett, men et sunt kosthold og trening kan gi det samme resultatet.

Kilde:(health.com)

Mer fra BiipMag: Gå til forsiden!