Gå til sidens hovedinnhold

Femti barnehageplasser i fare

Kommunal treghet kan koste femti barnehageplasser i Oslo.

(iOslo.no ) Oslo kommune har brukt ni måneder på å gi Cereberal Parese-foreningen et svar på et relativt enkelt spørsmål om utleie. Foreningens generalsekretær fortviler.

Kommunal treghet

Barnehagen på Berg Gård ved Ullevaal stadion har vært i drift siden august. Tomten eies av Oslo kommune, men leies av Ceraberal Parese-foreningen. Rundt femti barn benytter barnehagen på Ullevål, hvorav mange er uføre. Foreningen sendte søknad om å fremleie tomten i januar, men ennå er det ikke kommet svar fra kommunen.

- Vi forstår ikke hvorfor det skal ta så lang tid. Vi mener at det bare er å svare ja på et enkelt spørsmål. Signalene vi har fått fra kommunen er at de vil avslutte leieavtalen. Dermed tør vi ikke la Nordre Aker bli i bygningen, i tilfelle kommunen skal bruke dette mot oss og si at det er vi som ikke har fulgt spillereglene, og slik prøve å ta bygningene våre, sier Foreningens generalsekretær, Knut Wærstad, til NRK.

Trist sorti

- Jeg har orientert bydelsdirektøren om at de ikke kan fortsette å være i bygningene. Det er svært trist at det gode samarbeidet vi har hatt med bydel Nordre Aker ikke kan videreføres, avslutter Wærstad.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar