Gå til sidens hovedinnhold

Tenåring fengslet etter spillkommentar – banket opp i buret

19-åring står i fare for å sone opptil åtte år på grunn av ironisk kommentar.

For et par måneder tilbake havnet den 18 år gamle amerikanske tenåringen Justin Carter i en verbal krangel på en nettside dedikert til spillet League of Legends. Den opphetede diskusjonen fortsatte på en Facebook-side, hvor Carter svarte ironisk på påstander om at han var gal:

«Å ja, jeg er virkelig ødelagt i hodet. Jeg kommer til å massakrere en skole full av barn og spise hjertene deres», skrev han, etterfulgt av «bare tulla» og «LOL».

Noen på Facebook tok ikke lett på denne kommentaren, og det hele resulterte i at Carter ble arrestert og varetektsfengslet. Nå er den 19-årige Carter siktet for å ha stått bak en terrortrussel, med en strafferamme på opptil åtte år i fengsel. I tillegg er kausjonen på svimlende 500 000 dollar, noe familien ikke har råd til å betale.

Bank i buret

Saken blir enda verre, om vi skal tro foreldrene. Ifølge faren har Carter blitt mishandlet under fengselsoppholdet:

– Han har fått hjernerystelser, blåmerker og har blitt flyttet fire ganger for egen beskyttelse. Han har blitt plassert naken i isolasjon i dagesvis fordi han er deprimert. Alt dette er ekstremt traumatisk for gutten, sier faren, ifølge Übergizmo.

Moren Jennifer Carter har startet et opprop på Change.org for å få sønnen løslatt. Her har det kommet inn over 62 000 signaturer hittil.

Denne saken ble først publisert på Teknofil.no. Les også:

Mann så på alvesex – havnet i fengsel

Datamusens far er død

Samsung styrker laget med Boxee

Pacific Rim lover episk slåssing

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken