Gå til sidens hovedinnhold

Ferarris heftige GT-racer

Private team har gjort stor suksess med Ferrari 550 Maranello i GT-racing. Nå kommer Ferrari med en egenutviklet, 575M-basert racer, spesialutviklet for FIA GT- og ALMS-racing.

575 GTC er basert på den V12-motoriserte Ferrari 575M, men med en rekke modifikasjoner for å følge reglementet i de ulike racing-divisjonene den skal delta i.

Motoren har gjennom lengre slaglengde fått et volum rett under 6-litersgrensen, og skal man følge Ferraris navnetradisjon burde vel Ferrari 600 GTC kanskje være det rette navnet. Økte krefter hører også med; effekten er nå 600 hk (515 i 575M), og et dreiemoment på voksne 730 Nm. Kreftene går gjennom en sekvensiell 6-trinnskasse, og med standard-utveksling går 0-100 unna på 3,5 sekunder.

En racer må jo settes opp i forhold til forskjellige baner, og 575 GTC kan selvfølgelig fås med ulike utvekslinger. Den høyeste giringen gir bilen en teoretisk toppfart på 335 km/t, og sammen med et understell med utallige justeringsmuligheter, enorme Brembo-bremser og et karosseri finpusset i vindtunnel skal den være perfeksjonert for banen.

Ferrari har også klart å presse vekten ned mot minimumsvekten på 1150 kg, og selger deg denne racing-klare bilen for rundt 700.000 Euro pluss leveringsomkostninger...

Interessert? Besøk Ferrari på www.ferrari.com

Se store bilder her

Kilder: Ferrari, Veloqx Prodrive Racing

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris