Gå til sidens hovedinnhold

Ville du spist dette?

Tre av fire salater inneholdt brune salatblader.

(SIDE2): Mange sverger til en frisk salat til lunsj og tiludene er etterhvert blitt mange - også i butikkhyllene. Men ikke alle salatene er like innbydende.

Side2 kjøpte fire ulike salater fra MENY og Deli de Luca.

Tre av fire salater inneholdt brune salatblader og verstingen Grillsalat fra Bama hadde nesten utelukkende brune blader. Ikke spesielt delikat.

- Få pengene igjen!
Den eneste som ikke hadde brune blader var Ost og skinkesalaten fra Bama, mens begge salatene fra Deli de Luca inneholdt brune blader. Cæsarsalaten var den salaten fra deli de Lucas eget kjøkken, Deli's Kitchen som inneholdt flest brune blader.

- Først og fremst vil jeg si at våre salater ikke skal være slik, sier daglig leder i Deli's Kitchen, Jeppe Sondov. Han oppfordrer alle som opplever å få en salat fra Deli's Kitchen med brune blader, om å få pengene igjen der de kjøpte salaten.

Samtidig påpeker han at varme sommerdager skaper utfordringer når salaten skal lages og holde seg frisk.

- Når salaten kuttes oppstår det en snittflate og når luft kommer til kan dette oksydere og man kan i enkelte tilfeller få brune blader. Særlig når temperaturen er høy.

Når vi opplyser Sondov om de brune salatene forteller han at særlig romanosalaten som finnes i Cæsarsalaten kan være vrien på denne tiden av året.

- Men du har forståelse for at dette er uappetittelig?

- Absolutt. Vi skal ikke ha slike salater i våre hyller og det er ikke dette kunden betaler for.

Alle Deli de Lucas salater blir laget samme dagen/natten før - før de leveres utsalgsstedet og alle salatene er ferskvare og har en holdbarhet på en dag eller to dager.

Også Bama er ydmyke når vi konfronterer de med den brune grillsalaten.

- Det kan være en pose som har et mikrohull og da vil salaten bli utsatt for konstant oksygen og det vil skje en oksyderingsprosess, sier salg- og markedsdirektør i Bama, Terje Furebotn.

Han forteller at Bama kjører tester på at hele verdikjeden behandler produktet på rett måte men at det er vanskelig å følge hvert enkelt produkt.

- Det er to ting som kan skje, det ene er at produktet kan være utsatt for høy temperautur og det andre er at det kan være utsatt for oksygen i posen.

- Hva tenker du om at utsalgsstedet har denne salaten først i hyllen, når det er lett å se at produktet er dårlig?

- Det er ingen tjent med og det er bare å beklage at dårlige salater når forbrukeren, sier Furebotn.

Slik opplevde vi ferdigsalatene.

Grillsalat fra Gartner/Bama
Ingredienser: Isbergsalat, kinakål, frisée salat, radicchio rosso, rødkål, purre.
Siste forbruksdag: 23.08.11
Pris: 24,90
Kjøpt på MENY Grønland

Hele salaten er uappetittlig og har en råtten, søt lukt når pakken åpnes. Nesten samtlige salatblader er brune i kanten. Vi kjøpte salaten 22.08.11 og den skal være holdbar en dag til. Dette var den salaten som sto først i hyllene hos MENY.

Cæsarsalat med kylling fra Deli's Kitchen
Ingredienser: Kyllingfilet med estragon, romanosalat, krutonger med hvitløk og olivenolje, parmesan, salt og pepper, Cæsardressing (egg, salt og pepper, dijonsennep, ansjosfilet, parmesanost, solsikkeolje.

Kjøpt på Deli de Luca, Grønland 22.08.11
Siste forbruksdag: 22.08.11
Pris: 75 kroner
Vi får opplyst at salaten er levert samme morgen og kun har holdbarhet en dag.

Denne salaten hadde mange brune blader og oppleves ikke frisk. Kyllingen er fin og dressingen god. Hele salaten blir dessverre ekkel fordi mange av salatbladene er brune.

Ost og skinkesalat fra Bama
Ingredienser: Isbergsalat, mais, gulrot, rødkål, ost og skinke.
Dressing: Thousand Island
Pris: 29,90 kroner
Kjøpt på MENY Grønland 22.08.11
Siste forbruksdag: 28.08.2011

Ingen brune blader og salaten oppleves som så fersk en slik salat kan bli. Alle ingrediensene oppleves dessverre litt tørre.

Vegetarsalat med pasta og fetaost fra Deli's Kitchen
Ingredienser: Pasta, cherrytomat, fetaost, pesto (basilikum, jomfru olivenolje, solsikkeolje, ost, hvitløk, pinjekjerner, salt, krydder), salat, grønne oliven (urter og hvitløk), rødløk, soltørkede tomater.
Siste forbruksdag 23.08.11
Pris: 59 kroner
Kjøpt på Deli de Luca, Grønland 22.08.11

Salaten er brun i kantene flere steder og en del av salaten oppleves vissen. Pastarørene smaker gjæret, men salaten i seg selv har en god miks av ingredienser og er saftig og spennende.

Kommentarer til denne saken