(BIIPMAG): Med superhiter som «Where Is the Love?», «Don´t Lie» og «Shut Up» har Black Eyed Peas solgt rundt 27 millioner album og singler verden over. Etter tre års ventetid kan fansen endelig glede seg til deres femte studioalbum.

Tilbake som gruppe
Flere av popgruppas medlemmer har drevet med ulike soloprosjekter de siste årene, blant annet ga Fergie ut sitt første soloalbum «The Dutchess» i 2006.

Nå er gruppa Black Eyed Peas, som består av will.i.am, apl.de.ap, Taboo og Fergie, igjen samlet for å gi ut et felles album. De har spilt inn albumet i Metropolis Studios i London:

- Jeg kommer til å gjøre ferdig albumet 15.oktober, sier produsent og gruppemedlem will.i.am til Billboard.com.

Les også:
Kjendiser, mote og rock
Vil bekjempe brystkreft
Hør Sex og singelliv-låta

Ikke slutten!
Selv om gruppa har valgt å kalle albumet «The E.N.D» er ikke tittelen en indikasjon på at det er gruppas siste album:

- Nei, nei. Det betyr at «energien aldri dør» (Energy Never Dies), foklarer will.i.am.

- Lei av radio og TV
Black Eyed Peas-medlemmet forteller at han ser nye muligheter for musikkdeling fordi musikk ikke lenger bare er fysiske CDer:

- Jeg er lei av å lage sanger for radio og MTV, sier han og legger til: - Man burde lage sanger til hvor sanger faktisk blir hørt på og spilt.

Plateselskap?
Da han ble spurt om gruppas fremtidige forhold til Universal Music svarte han dette:

- Det kommer helt ann på hvordan de utvikler seg. Det er opp til dem å definere hva de skal være og gjøre i fremtiden.

Les også:
Last ned musikk lovlig og gratis
Slipper singel på Pirate Bay
Norske artister støtter Timbuktu

- CDer på vei ut
Det er fortsatt usikkert når albumet kommer i salg i platebutikkene. Plateselskapet vil at albumet skal komme ut snart, men will.i.am er usikker på om det er det riktige å gjøre.

Likevel er han delvis enig om å få albumet ut i år fordi han er overbevist om at CD-platen er i ferd med å dø og at dette vil være det siste året der fysisk CD-salg vil være betydningsfullt.

Interaktiv musikk
Han forteller også at popgruppa har samarbeidet tett med «software»-programmerere som har hjulpet til med musikkens interaktivitet: Will.i.am vil gjerne at gruppas musikk skal være interaktiv, tilby tilleggsinformasjon og til og med ha «sanger inni sanger» når brukeren klikker på en pop-up.

Gruppa vil gjerne levere musikken sin på nett etter den suksessfulle nettkampanjen der will.i.am sang «Yes We Can» for å støtte Barack Obamas presidentkampanje.

Tidligere album
Tidligere har Black Eyed Peas hatt stor suksess med albumene «Elephunk» (2003) og «Monkey Business» (2005). Disse albumene ble solgt i hardcover, men gruppa ser nå ut til å lete etter nye løsninger for musikkdeling enn det som var vanlig tidligere.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.