Gå til sidens hovedinnhold

Du trenger ikke bekymre deg over hva du spiser på ferie

Snakk om gladnyhet! Her er grunnen.

Det er mange av oss som begynner å stresse når vi ser at kalenderen er stappet full med langhelger, bryllupp og sydenferier.

Du har jo nettopp kommet så godt i gang med dietten, og hadde planer om å holde deg til den ut hele sommeren. Nå kommer jo bikinikroppen 2014 til å gå rett i vasken, eller?

Nei, der tar du faktisk feil. Du er mye sunnere på ferie enn du tror!


Bevisste måltider

Når du spiser hjemme er alle måltidene dine basert på vaner du har lagt til deg fra tidligere.

Du kan ende opp med å spise en bagel til lunsj selv om kroppen din egentlig har lyst på noe annet, bare fordi det er bagels du er vant til å spise på mandager.

De vanene man legger til kroppen sin trenger ikke nødvendigvis være spesielt sunne. Kroppen har lyst på ulike ting i forskjellige settinger.

Når du er på ferie tar du deg derimot tid til å lytte på hva kroppen vil ha, veier alternativene dine opp mot hverandre, og tar deretter et valg.

Det fører til et mer bevisst forhold til hva du spiser, selv om du kanskje ender med å ta et kakestykke ekstra.

Aktivitet

Når du er på ferie er du også mye mer i aktivitet enn du ellers ville vært.

En skikkelig ferietur inneholder ofte gåturer som varer i flere timer. Du er på shopping, svømmer på stranda og går ut for å spise.

Du er rett og slett mer i bevegelse, og forbrenner derfor også mer kalorier.

Det er med andre ord ingen grunn til å sitte hjemme med dårlig samvittighet for at du spiste så mye is i ferien. De kan du faktisk unne deg med god samvittighet!


Kilde: Womanshealthmag.com

Kommentarer til denne saken