Mange fyller feriene sine med konserter og musikkfestivaler, MSN har i den forbindelse «komponert» en liste over de beste musikkbyene i verden. Se listen her.

1. Memphis, Tennessee, USA.
Dette er fødestedet for bluesen, og for verdensstjerner som BB King og Louis Armstrong. Den nesten tre kilometer lange Beale Street er Memphis' hovedpulsåre, som flankeres av utallige klubber og konsertsteder. Hver mai foregår Beale Street Music Festival, som er startskuddet for en måneds lang festivitas. La oss heller ikke glemme at i Memphis ligger et av tidenes mest berømte platestudioer, Sun Studios, hvor artister som Elvis, Johnny Cash, Carl Perkins, U2 og Jerry Lee Lewis har spilt inn millionselgere.

2. Seattle, Washington, USA.
Byen som for alvor ble satt på musikkartet av Kurt Cobain og Nirvana er selv minst like stolt over å være hjembyen til gitarguden Jimi Hendrix. I dag er det musikalske tilbudet atskillig bredere enn bare grunge, og den årlige alternativfestivalen Bumbershoot er en av Nord-Amerikas største festivaler. Bumbershot finner sted årlig rundt labor Day, i begynnelsen av september.

3. Chicago, Illinois, USA.
Enda en amerikansk by, men denne er det vanskelig å være uenig i! Chicago har utallige festivaler for musikk av mange slag, og hvis du besøker byen i sommerhalvåret er det nesten umulig å unngå å havne midt i en av dem. Blues Fest og Gospel Fest går av stabelen i juni, rockerne har sin Lollapalooza i august, og i september har jazzelskerne sin Jazz Festival.

Les mer om Chicago hos Reiseplaneten

4. Tokyo, Japan.
Kanskje ikke den byen som vi nordmenn først og fremst forbinder med musikk, men når vi vet at norske og europeiske artister vi knapt kjenner til er superstjerner i Japan, blir det mer logisk. Her er det flere diskoteker og liveklubber enn noe annet sted, og bydelene Ginza, Kabuki-cho og Roppongi er blant de aller mest trendy, med klubber og konserthaller som byens innbyggere strømmer til i hundretusener.

Les mer om Tokyo hos Reiseplaneten.

5. London, England.
Heller ikke denne byen er det mulig å være uenig i. Byen som fostret Pink Floyd, Rolling Stones, The Police, Led Zeppelin, Iron Maiden, Queen, The Who, David Bowie og utallige andre klassiske rockeband og artister, er selvskreven. Her er det nesten daglig konserter med verdensstjerner på utallige konsertscener, fra Royal Albert Hall og Shepherds Bush til Wembley Arena og O2.

Se fotogalleri om London hos Reiseplaneten.

6. Los Angeles, USA.
Nok en by som er hjemby for svært mange verdensberømte megaband, fra The Doors, The Eagles og The Beach Boys til Mötley Crüe, Guns 'n' Roses og Toto. På den sagnomsuste Sunset Strip finner du legendariske steder på rekke og rad. Her ligger Hyatt West Hollywood Hotel hvor Led Zeppelin pælmet TV-er fra vinduene og kjørte motorsykler ned trappa, klubben Whiskey a Go Go hvor alle fra The Doors, Janis Joplin og Led Zeppelin har spilt, den berømte Rainbow Bar & Grill hvor du antakelig vil møte Motörheads Lemmy ved bardisken, Johnny Depps klubb The Viper Room hvor skuespilleren River Phoenix døde utenfor, og hotellet Chateau Marmont, hvor Blues Brothers-stjernen John Belushi døde.

Få gratis reiseguide om Los Angeles her.

Se fotogalleri om Los Angeles hos Reiseplaneten.

7. Milano, Italia.
Her er det ikke rocken som teller. Milano er hjem for en av tidenes mest berømte og ærverdige operabygninger, La Scala, fra 1778. Her har utallige berømte verker blitt urfremført, deriblant komposisjoner av Verdi, Rossini og Puccini, gjerne med komponisten selv som dirigent. Du kan eventuelt bare ta en omvisning på La Scala eller besøke musèet. Milano har mange utefestivaler i sommersesongen og byens Blue Note-klubb byr på jazz i verdensklasse.

Få gratis reiseguide om Milano her.

Se fotogalleri om Milano hos Reiseplaneten.

8. New York City, USA.
Med steder som Broadway, Carnegie Hall, Lincoln Center og Madison Square Garden, og artister som Simon & Garfunkel, Kiss, Blondie, Puff Daddy, Dream Theater, Madonna, George Gershwin, Leonard Bernstein og Miles Davis er det vanskelig å nekte NYC plass på listen. Er vi ekstra rause, inkluderer vi også Bruce Springsteen og Bon Jovi fra nabostaten New Jersey.

Se fotogalleri om New York hos Reiseplaneten her:

9. Miami, Florida, USA
Da er det lettere å være uenig med Miami, og de fleste av oss vil vel slite med å nevne mange kjente artister derfra. Men MSN begrunner dette med byens glamorøse DJs, danserytmer og latinomusikken som har sitt opphav her. Her pågår konstante nattlige fester med levende musikk på hypertrendy steder som Hotel Victor, Nobo Lounge og Y Ultralounge.

Les alt om reise i Nettavisens reisemagasin.

10. Wien, Østerrike.
De færreste av oss har CD-er med østerrikske band og artister i samlinga, men Wien var musikkens ubestridte hovedstad på 1700- og 1800-tallet. Klassiske komponister som Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss, Johannes Brahms, Franz Lehar, Gustav Mahler, Franz Schubert og Ludwig van Beethoven har alle bodd i Wien og levert verker som verdsettes like høyt, om ikke høyere, i dag som i deres samtid.

Se fotogalleri om Wien hos Reiseplaneten.

Vinn tur for to til Wien her.