(YEYE): Siste skoledag blir sett på som skoleårets helligste dag - dagen du endelig slipper å tenke på vekkerklokker, skolesekker og prøver, og i stedet kan fylle hodet med solskinn, strand og lange, døsige dager. Naturligvis blir da dagen som starter ferien den ultimate partydagen! Yeye gir deg tips til fredag 20. juni.

Beachparty
Den naturligste måten å starte ferien på er jo å gjøre noe skikkelig typisk ferie, og hva er vel mer ferie enn stranda? Samle så mange som mulig å dra i samlet flokk til en fin strand. Har dere mulighet til det, så er det veldig flott med et levende bål, og har noen en kassegitar kan det bli ganske hyggelig stemning rundt bålet. Er ingen av dere spesielt flinke på gitar kan dere ta med dere et bærbart lydanlegg og spille musikk fra iPoden. Grill litt mat, prat, mimre om året - og kanskje et nattbad frister? Koselig er det uansett!

Tips: Ta med en god genser eller et teppe; enten det er kulden eller myggen som plager deg funker dette mot begge to.

Parkfest
Perfekt for alle som kan tenke seg å bare «stikke innom». På parkfesten råder avslapning; noen drar til en park, tar med seg noen tepper, slapper av og ringer litt rundt. Etter hvert kommer den innom noen flere, og til slutt er det kanskje en ganske stor gjeng som sitter der! Det samme gjelder for parken som for stranda: engangsgriller og kassegitarer er perfekte til dette. I parken er det ofte stor mulighet for å møte andre bekjente som loffer rundt, så du skal ikke se bort ifra at parken er stedet å være!

Tips: Glem for all del ikke et teppe å sitte på - det er ikke kult å ha grønske på rumpa, og gress har gjerne en tendens til å være fuktig i tillegg.

Mimrekveld
Selv om alle priser seg lykkelige over ferie, er det ikke unormalt at det blir litt vemodig. Noen begynner på nye skoler, og noen flytter kanskje - det kan i bunn og grunn være ganske trist! Da gjelder det å gjøre det beste ut av situasjonen, og invitere til en skikkelig mimrekveld. Finn en stue, en storskjerm og vis bilder og filmer fra skoleåret til felles underholdning. Perfekt for alle som er i det sentimentale hjørnet! Fyll på med smågodt, gode puter og kanskje noe god snacks som nachos!

Tips: Ikke glem å finne fram årbøkene; de slår alltid an.

Hva skal du fredag 20. juni? Fortell oss under saken!