Gå til sidens hovedinnhold

Sydenferien endte med et mareritt

Paret ble dekket i flammer da en flaske med brennbar væske, holdt av kelneren, eksploderte.

(SIDE2:) Familien var på ferie i Tyrkia for en måned siden, da en flambering på restauranten kom ut av kontroll. Også yngstedatterens vogn tok fyr.

Engelske Tony (42) og Kirsty Barr (35), og deres tre barn, var på restauranten La Luna i feriebyen Marmaris da en flaske med brennbar væske eksploderte. Flasken ble holdt av kelneren.

- De ga oss bord på balkongen, og vi bestilte en kake for å markere anledningen, sier Kirsty til The Mirror. De skulle feire bryllupsdagen.

Sprutet på hele familien
Før dette ønsket familien å finne ut hva den lokale spesialiteten «fish in salt» var for noe, forteller trebarnsmoren. Kelnerne trillet derfor ut et bord med en fisk som lå på en haug med salt. Kelneren helte alkohol på matretten fra en flaske, for å skape såkalte dansende flammer.

- Flasken med alkohol tok fyr, og kelneren brant seg på hånden. Han presset da flasken sammen, og det sprutet på hele familien min. Det traff også barnevognen, sier Tony.

Både Tony og konas kropp tok fyr. Det kom raskt folk til for å hjelpe, og de gjorde alt for å slukke flammene.

- De slo meg med klær, håndklær, og hoppet på meg. Huden min ble hengende igjen på gulvet, sier Tony, og Kirsty legger til:

- Jeg trodde jeg skulle dø. Jeg løp bort skrikende. Jeg var fullstendig oppslukt i flammer, og prøvde å overleve. Noen stoppet flammene, og da tenkte jeg: «Babyen min.»

Reddet søsteren
Søsteren Jessica hadde imidlertid vært snarrådig, og reddet den yngste jenta ut fra den brennende vognen. Begge fikk kraftige brannskader, mens den tredje søsteren, Amy, klarte å søke dekning mot flammene.

- Datteren min reddet livet til min yngste. Hun fikk henne ut fra vogna, og brente sine egne hender. Hvis det ikke var for henne ville babyen vært død.

Kirsty løp på badet med døtrene sine, og fikk dem under kaldt vann.

Hele familien fikk behandling for andre- og tredjegradsforbrenning på sykehuset. Tony og Kirsty fikk store skader på hodet, armene, nakken og brystet. Babyen, Rosie, fikk brannskader på lårene. Familien er nå tilbake i hjembyen Blackburn.

Vurderer å gå til sak
- Jeg er ikke sint på han som serverte oss, selv om det var utrolig dumt gjort. Men jeg er sikker på at han har det vondt, sier Kirsty.

Tony sier til Mirror at han i utgangspunktet ikke ønsket å gå til sak mot restauranten, men at han i ettertid har hørt at La Luna påstår at familiefaren må stå ansvarlig for ulykken. De hevder at faren kastet flasken, og at det hele ikke var kelneren sin feil.

Det har gjort at Tony reagerer, og vurderer å gå rettens vei med saken likevel.

Politiet i Marmaris er klar over hendelsen, men det er ikke blitt gjort noen arrestasjoner.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken