Gå til sidens hovedinnhold

Feriesultne nordmenn blåser i fugleinfluensa

Nordmenn klare for ferie i Tyrkia lar seg ikke skremme av de siste dødsfallene av fugleviruset.

Fredag døde en 11 år gammel jente på sykehuset i byen Van i Øst-Tyrkia. Dette er det tredje dødsfallet av fuglevirus i Tyrkia siden søndag. Alle de døde er barn og fra samme familie.

Mener informasjonen er god nok
Her i Norge har ikke charterselskapene merket noen nedgang i antall bestillinger til Tyrkia. My Travel har for tiden 116 norske gjester i Tyrkia som er på langtidsopphold. Selskapet har ingen planer om å informere de reisende om eventuell fare knyttet til smitten.

- Nei, det er alt for tidlig. Dette er jo et totalt annet område enn der vår trafikk går. Dessuten er jo dette såpass mye skrevet om i media over lang tid, så de fleste er nok godt informert, sier salgssjef Christian Grønli i My Travel til TV 2 Nettavisen.

Til sommeren starter både My Travel og Star Tour opp med ukentlige reiser til Tyrkia. Ingen av selskapene har registrert noen nedgang i antall bestillinger.

- Vi har ikke fått noen tilbakemelding fra kundene. Det skyldes vel at det har vært veldig mye informasjon om fugleinfluensaen, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Ber folk vurdere risikoen selv
Hun mener folk er blitt flinke til å gjøre egne risikovurderinger, og at folk vet at smitten bare overføres hvis man tar på smittede fugler.

Christian Grønli i My Travel er enig.

- Folk er blitt vant til å vurdere risikoen selv. Det gjelder egentlig alt som er skjedd siden 11. september. Fugleinfluensa er jo ikke noe nytt. Vi har hatt det i Asia i lang tid, men nå ser man jo at trafikken til Thailand er økende. Det virker som folk tar det veldig med ro, sier Grønli.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken