La oss begynne med begynnelsen. Den en gang så vakre bilen du ser på disse bildene, er en Ferrari Dino GT. En ganske eksklusiv bil som kun ble produsert i 3761 eksemplarer, mellom 1969 og 1974.

I tillegg er dette etter manges mening en av verdens vakreste biler med sine sveipende, elegante og sensuelle – ja, nesten erotiske linjer.

Bilen på bildene hadde en relativt normal start på billivet. Ferrarien ble selvfølgelig kjøpt av en velstående og holden mann. Det skjedde i 1973, han brukte den forsiktig i kun ett år før han solgte den videre til dagens eier.

Stakk fra politiet

Dagens eier var den gang en fartsglad ung mann. En kveld kom han i skade for å være litt vel tung på gassfoten. Dette oppdaget politiet og la seg på hjul.

Hva slags bil politiet i Storbritannia kjørte på den tiden vet vi ikke, men Ferrarien var i alle fall raskere – selv om Dino ikke er den raskeste modellen derfra.

Det endte altså med at Ferrarien kjørte fra politiet. Ferden endte hjemme i garasjen. Porten ble forsvarlig lukket i frykt for å bli "fersket" eller gjenkjent på en eller annen måte.

Les vår test av ny Ferrari FF her:

Ble stående – i 39 år!

For å gjøre en lang historie kort. Garasjeporten har siden vært lukket. Eieren skaffet seg en annen bil og – så utrolig det enn høres ut – Ferrarien ble glemt!

Det er i alle fall det Silverstone Auctions, som nå skal selge bilen – etter 39 år i garasjen – skriver på sine nettsider.

Se hele annonsen her:

Dino GT-en skal ha vært i bruk i ca. kun to år til sammen. Kilometerstanden er derfor på hyggelige 13.932 miles – eller bare ca. 22.400 kilometer.

Når det kommer til karosseriet er ikke dette fullt så hyggelig. Her har stålmarken hatt gode dager og forsynt seg grådig ...

Alle odds imot

Man skulle jo tro at bil som lagres innendørs skulle klare seg slik noenlunde. Men ikke i dette tilfellet.

Generell høy fuktighet, dårlig lufting, en lekkasje fra garasjetaket og ikke altfor god italiensk stålkvalitet må dele på skylden for elendigheten.

Interiøret derimot, ser ut til å ha klart seg rimelig bra og ser komplett ut, selv om både mugg og jordslag er å finne her også.

Nå kan denne være et veterankupp:

Et krevende objekt

Det er definitivt rustreparasjonen som er mest krevende her. Hele fronten er så godt som bortrustet. Både dører og kanaler er også angrepet.

Å få fikset dette vil koste både tid og penger. Mye av begge deler. Delene her får man heller ikke akkurat kjøpt over disk til lavpris – for å si det slik ...

Det vil kreves godt håndlag med både vinkelsliper og sveiseapparat for å få det vakre karosseriet tilbake til fordums storhet.

Linjene ble ført i pennen av Leonardo Fioravanti hos designhuset Pininfarina. Samme mann som forresten også står bak andre storheter som Ferrari Daytona, Ferrari F40 og Ferrari 288 GTO – bare for å nevne noen. Så vi kan vel bare enkelt fastslå at mannen kan håndtere både blyant og viskelær ...

V6 Twin-cam

Motoren i Dino GT er som nevnt ikke den kraftigste Ferrari hadde å by på. Midtmontert finner vi en 2,4-liters V6 twin-cam med støpejernsblokk og aluniniumstopper. Ytelsen er på 195 hestekrefter. Det holdt i alle fall til å kjøre fra politiet en mørk kveld en gang i 1975 ...

Det holder trolig til fortsatt å lokke fram et bredt smil hos eieren som velger å gå løs på dette prosjektet.

Var dette verdens tøffeste "konebil"?

Potensiell nytelse

Er det deg? I så fall kan vi opplyse at auksjonen som bilen skal selges på holdes den 24. mai.

Når motoren med tre doble Weber forgassere igjen kan startes og man atter kan nyte lyden fra de fire eksosrørene, samt ta en tur på en svingete landevei en varm sommerkveld og nyte bilens gode balanse – ja så tipper vi at de lange timene i garasjen med stålplater og sveiseapparat fort er glemt ...

Denne artikkelen ble først publisert på Broom.no. Les også:

Corvette: Den aller villeste er norsk!

Nå skal skogen ryddes for biler

Brabus Geländewagen: Her blir det ikke lett å stikke av!
Foliering: Slik skifter du farge – og beskytter lakken