Mens noen må klippe gresset eller selge is på stranden for å tjene penger om sommer har Bodø-jenta Sofie Røsnes og Fauske-jenta Christine Sørensen kanskje tidenes heteste sommerjobb.

De to 19-åringene er nemlig ansatt av reiselivskonseptet Life is a Beachparty (LIABP) for å feste, dele ut kondomer og lage daglige videoblogger fra Sør-Europas beste party destinasjoner, skriver Bodø Nu.

Jentenes rundtur i fjor inkluderte partysteder som Ibiza, Kreta, Ios og Mallorca. Og selv om årets reiserute enda ikke er klar, er de ikke i tvil om at de har landets beste sommerjobb.

- Hvem har vel ikke lyst til å få betalt for å reise Europa rundt, oppsøke de fineste strendene, de beste festene og møte nye mennesker, spør Christine Sørensen retorisk?

- Man kan nesten ikke kalle det jobb når du bare har det gøy. Jeg kunne gjort dette hver sommer. Hele året for den saks skyld, tilføyer Sofie.

Alkoholbudsjett

Jentene får dekket alt av reise, opphold og billetter til diverse arrangementer og konserter av LIABP. I tillegg får de 50 euro (rundt 370 kroner) hver dag som skal dekke mat og drikke.

Og om man dømmer ut i fra videobloggene som er lastet opp på internett, ser det ut som de pengene blir investert i mye moro.

I en video lager de for eksempel en «bøttedrink» der de rett og slett fyller opp en vaskebøtte med blandevann og alkohol.

- Vi har en bøtte, blandevann, alkohol og selvfølgelig isbiter, sier Sofie til kamera.

- La oss blande det sammen, fortsetter hun.

- Bøtten koster 10 euro på Mykonos og dette er mye mer enn en drink, forteller Christine lattermildt, samtidig som hun heller mer blandevann i bøtten.

- Jeg ser fram til å smake på dette, ettersom jeg blir full av en Bacardi Breezer, smiler hun.

HTML EMBED

Hovedoppgaven som promtør går ut på å få europeisk ungdom til å reise i regi av LIABP neste gang de skal på heisatur til Syden. Måten de gjør dette på er å feste døgnet rundt i seks uker og teste ut diverse partydestinasjoner.

Anbefaler Mykonos

Etter å ha testet ut de mange partydestinasjoner har jentene funnet sine favoritter. I et videoklipp forteller Christine at hun har lagt sin elsk på Ios i Hellas.

- Ios er min favoritt så langt på turen. Det er helt annerledes enn andre steder vi har testet ut som Malia (Kreta/Hellas) og Ayia Napa (Kypros). Det er mer «high class» og folk blir fulle på en «god» måte. Det er ingen som sovner og spyr over alt. Folk er også åpne og hyggelig og behandler deg med respekt. Ingen som klår og tafser. Jeg vil anbefale Ios til alle vennene mine, spesielt de som er single, for festene er helt ville. Til og med mamma hadde elsket dette stedet, forteller hun.

HTML EMBED

Sofie er helt enig.

- Ios er en fantastisk øy og jeg har også hørt at det er lite vold her, og det er bra. I tillegg har vi fått masse nye venner her som vi kommer til å holde kontakten med resten av livet.

HTML EMBED

Jentene skal altså tilbake i år for seks nye uker på farten, og forventningene til årets sommerjobb er skyhøye.

- Vi gleder oss vanvittig og satser på å få like mange gode minner og artige opplevelser som i fjor, forteller de.