Gå til sidens hovedinnhold

Ikke ta med dette på festival

Når du skal på festival, er det en ting du kan la være igjen hjemme. Se hvordan du får en kul festivalstil!

(SIDE2): Sommeren er her, og med den kommer også festivalene. Selv om festivalene i hovedsak dreier seg om musikk, så har det de siste årene også blitt en del fokus på mote.

En festival er stedet hvor man kan kle seg mer vågalt og rocka enn man gjør til vanlig. I år er det også tidsriktig å kle seg i bohemske og romantiske plagg.

Festivaler er en tumleplass for fashionistaer, og stjerner som Kate Bosworth, Diane Krüger, Emma Watson, Kate Moss og Dree Hemingway er festivalgjengere man bør la seg inspirere av.

I år har Bik Bok blant annet latt seg inspirere av «mote»-festivalen over alle, nemlig Coachella i California. Spesielle favoritter fra vår- og sommerkolleksjonen er satt sammen til en egen festivalkolleksjon.

Grunge eller bohem
- På festival kan man kle seg litt mer vågalt enn man kanskje vanligvis gjør. Det skal også være komfortabelt, kult og sommerlig. Det er noen festivaler, som for eksempel Bastival på Isle of Wight, som drar det ekstra langt stilmessig . Der har de satt verdensrekord med flest folk i utkledningsklær på et sted, sier Solveig Elton Jacobsen, designer i Bik Bok.

Jacobsen forteller at det akkurat nå er supertrendy å kle seg i antrekk inspirert av 90-tallets grunge, gjerne blandet med romantiske og bohemske elementer.

- Tenk flagrende chiffon i typisk flanellruteprint, som sett hos vårkolleksjonen til Dries Van Noten.

Selv om 90-tallet er svært hot denne sesongen, er også 70-tallet på vei opp på trendbarometeret. Men her er det viktig å gi 70-talls stilen en oppdatert og moderne look, ifølge designeren.

Korte topper og lange kjoler
Nøkkelplagg inkluderer korte topper og selvfølgelig dongerishorts.

- De korte toppene kan gjerne ha litt høy hals, eller du kan gå for den klassiske BH-toppen med etniske broderier eller paljetter og style den med en denimshorts med høy midje, sier hun.

- Rutete chiffonbluser og blomstrete lange chiffonkjoler er viktige nøkkelplagg. Av tilbehør er blomsterkrans i håret et must i år.

I sommer er det lange kjoler som gjelder, gjerne litt bohemske, eller en supersexy bodycon med cut-out detaljer som en 90-talls supermodell.

Av farger kan man kan gjerne gå for litt sterke farger som gult, turkis eller rosa for å skille seg ut i mengden. Og om man heller ønsker en mer nedtonet skala, kan man gå for en kombinasjon av jordtoner som olivengrønn, brent brun, okergult og vinrødt.

Når det kommer til skotøy, er det en ting som virkelig gjelder, og en ting du absolutt ikke bør ta på deg.

- På festival er høye hæler helt ute, her er det et par slitte boots som gjelder, sier hun.

Style opp de enkle plaggene
For mange festivalgjengere er dongerishortsen og en enkel t-short standard uniformen. Dette er Jaconsens beste tips for å style den opp:

- Festival er jo og en fest, så man kan gjerne blinge det opp med noen kule smykker, akkurat nå er det de store halssmykkene som gjelder, men vi ser og en tendens til at mer enkle, lange halskjeder er på vei opp, sier hun.

- Eventuelt kan man bare knyte en rutete skjorte rundt livet og sette på seg noen runde solbriller, eller ganske enkelt ta på seg en blomsterkrans og gå ut i sommernatten.

Lookbook-bilder fra Bik Boks festivalkolleksjon:

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken