Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil ikke slutte nå

Uhøytidelig, fargesprakende musikkglede i svenske farger.

Laleh
Norwegian Wood
Frognerbadet

Laleh er den unge jenta aka friske pustet, som har blitt den voksne kvinnen som må bevise - men som hele tiden har hatt stålkontroll på hver eneste del av karrieren. Hun har vært låtskriver og produsent på alt hun har gjort, og det var også tydelig at det er hun som er sjefen, da hun entret scenen med sitt gullkledte mannskap i Frognerbadet lørdag ettermiddag.

- Dette er starten på turneen min. Jeg har gledet meg så, fortalte hun, og var regelrett hoppende glad for å kunne spille for frosne nordmenn.

Det begynte noe fomlende, det endte bra, i badet.

Å beskrive Laleh som sceneperson er ikke så enkelt - det er noe teater, noe barne-TV, noe vimete og noe pompøst. Kompleks dame, med musikk som tilsvarer - lett å bli glad i, men også her er det ikke lett å sette merkelapper. Som rolige og litt overjordiske Samuel eller den deilige popperlen, hiten og allsanglåta Live Tomorrow.

Hun slapp nylig sitt fjerde studioalbum, Sjung, tidligere i år. Singelen Some Die Young har herjet listene i noe som virker å være en evigheter allerede, og det var også utvilsomt den flest ventet på - foran scenen var det i hvert fall den flest sang med til.

Det vil si, de fleste av de få som hadde kommet for å få med seg svensken.

En våt og kald lørdag fristet langt fra alle, og publikum klumpet seg sammen og holdt seg stort sett rolige og avventende. Det meste av det livate sto Laleh selv for - selv om også det altså var litt ustødig i starten. (Ikke for det, det er ikke enkelt å røske liv i folk som har tilbrakt timer ute i junikulda.)

Men hun klarte det nesten, hun var ikke alene om å kose seg i det nesten timelange settet. Rundt midtveis i konserten hadde hun fått med seg langt flere - og uttrykket spilleglede gjelder så absolutt for Laleh.

- Jeg vil ikke slutte nå!

Det gjorde hun heller ikke - et par låter til kom over kanten, og sammen med de få solstrålende som var, skapte hun nesten følelsen av å være et helt annet, varmere sted.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken