(SIDE2): Pollenallergi-sesongen nærmer seg med stormskritt. Mens dette er en forferdelig tid for noen, ønskes den velkommen av andre.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

For de fleste er det å nyse en enkel handling, som er over etter man har lettet på trykket som bygges opp før man nyser. Men, ifølge ABC News, mener eksperter at det å nyse er noe mer for enkelte mennesker.

Vet ikke hvorfor
Det påstås at såkalte nyse-fetisjister får en følelse av seksuell opphisselse når de nyser. Ekspertene vet ikke hvorfor det er slik, eller om det faktisk er slik at det kan kalles en fetisj.

- Nyse-fetisj har jeg aldri hørt noe om, så hva det er eller hvor utbredt det er vet jeg lite om, sier Anniken Valstad i Fetish Divas til Side2.

Kort nytelse
Nyse-prosessen foregår relativt raskt, men en person med en nyse-fetisj kan finne erotisk tilfredstillelse i disse korte sekundene.

Å ha en fetisj betyr at man blir tent av objekter eller kroppsdeler, og har disse som sine seksuell preferanser. Det er derfor vanskelig å skulle kalle nysing for en fetisj.

Det er ofte slik at noen bruker fetisjobjektene i perioder i livet, mens andre er helt avhengig av de for å bli seksuelt opphisset. Forskning viser at fetisjisme forekommer oftest hos gutter, og at det oppstår i 3 til 4-års alderen. Les også: Dødelige sex-leker

- En logisk teori er at en fetisj oppstår når man er i en seksuell oppvåkningsfase. Det som i hvert fall er sikkert, er at fetisjen oppstår i forbindelse med en intens seksuell opplevelse i tidlig barn- eller ungdomsårene. Det ser vi også ganske godt når vi vet hva slags fetisj som er mest utbredt, nemlig gummi, uttalte Anniken Valstad tidligere.

Les også:- Flest tenner på gummi

Setter i gang en prosess
En nys forekommer i to faser. I den nasale fasen stimulerer et irriterende element nervene i nesen. Hjernen sender signaler til de nasale blodkarene som utvider seg, mens de nasale kjertlene begynner å produsere veske.

Dette setter igang en prosess i kroppen. Øynene lukkes og kroppen forbereder seg på å gi fra seg luft gjennom nesen, og det irriterende elementet forsivnner med denne luften.

Deler erfaringer
Det er lite informasjon vedrørende fetisjisme, fordi mennesker kun oppsøker hjelp om de får et problem med fetisjen. Det er derfor vanskelig å si noe klinisk om nyse fetisjisme.

- Om det ikke har fått noe profesjonell oppmerksomhet betyr det at det ikke forstyrrer forholdet, sier Aline Zolbrod, en forfatter og foreleser på seksualitet, ifølge ABC News.

Det finnes egne forum og grupper på nettet for de med en nyse fetisj. Nettsider som Sneeze Fetish Forum, Tarotgal og diverse Yahoo grupper er steder hvor man kan dele erfaringer og få råd.

Les mer om Sex & Samliv her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!