(SIDE2:) Å tenne på føtter er ingenting i forhold til disse seksuelle fetisjene.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Blir en person særlig opphisset og seksuelt stimulert av ting og handlinger som avviker fra den vanlige flertallsatferden, kan dette kalles en seksuell fetisj. Hos noen personer er fetisjen eller fetisjene helt nødvendige for at de skal føle lyst, tenne seksuelt eller oppnå seksuell tilfredsstillelse.

Fetisjene varierer fra person til person og det som hos noen kan utløse seksuell tilfredstillelse kan tolkes å være helt uforståelig hos andre.

Her har du fem eksempler på seksuelle fetisjer du kanskje ikke visste om:

1. «Squashing»
Enkelt forklart går denne fetisjen ut på at man blir tent på å bli «most» av en tyngre partner. Det finnes ulike varianter av fetisjen men hovedpoenget er at menn tenner på kvinner i XL-størrelse som setter eller legger seg oppå de.

2. Robot-fetisj
Denne fetisjen går ut på at man blir seksuelt opphisset av roboter eller personer ikledd robotkostyme. En lignende fetisj er at man blir tiltrukket til utstillingsdukker eller statuter. En vanlig tanke relatert til disse fetisj-variantene er at man selv blir til en robot eller statue og har seksuelle fantasier med det aktuelle objektet.

3. Ballonger
Det finnes faktisk et overraskende stort antall mennesker som tenner på ballonger, skriver Oddee.com. Dette er folk som stimulerer seg selv eller rett og slett «har sex» med ballonger. Gummistoffet som ballongene lages av kan minne om menneskelig hud og vil du ha flere detaljer så finnes det flere egne informasjonssider på nettet.

4. Nysefetisj
Er du en av de som synes det er ekstra deilig å nyse kan du ha et snev av nysefetisj. Da tenner du på å se eller høre et nys av andre - eller selvfølgelig å nyse seg. Også denne fetisjen dyrkes på flere nettsider og på fagspråket kalles det «Mucophilipa».

5. Tenner på ull
Det finnes faktisk mennesker som ikke kan få nok av ull - og da snakker vi ikke om antall ullplagg i klesskapet. Folk med ullfetisj liker å pakke seg fullstendig inn i ullprodukter og disse menneskene går også under navnet «woolies». Lignende fetisjer kan for eksempel være at man blir tent av tykke vinterskjerf, mohair, eller strikkeplagg.