Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken fetisj passer for deg?

Ikke vær bekymret hvis du tenner seksuelt på trær eller froskelyder. Du er ikke alene. Her er lista som viser at det finnes fetisjer for alt.

«Rule 36» på www.urbandictionary.com lyder som følger: «If it exists, someone has a fetish for it. No exceptions». Det skulle altså vise seg at et nerdehipt nettsted skulle få rett til syvende og sist. Slå meg på truten og kall meg Ivan Drago; det finnes faktisk en fetisj for alt.

En fetisj blir vanligvis definert ut fra ikke-levende objekter som blir brukt som stimuli i den seksuelle akten, og var inntil så sent som i januar i år ansett som en psykisk lidelse i Norge. I den videste forstand kan samlebegrepet «fetisj» strekke seg fra det mest folkelige («How about them school uniforms, boys?») til det mer sære og snevre. Blir det altfor sært, er det fort at hobbyen havner i en annen kategori, nemlig det parafile; også betegnet som seksuell perversjon.

Noen få søk på Google har gitt oss ideer mor ikke nødvendigvis ville vært stolt av. Dette er et lite knippe av de særeste fetisjene og parafiliene vi fant. Føler du deg glemt? Vel, store verk er skrevet om temaet, og vi har begrenset med plass. Så husk regel 36: No exceptions!

Dendrofili

Ordet stammer fra greske «dendron», som betyr trær. En dendrofil er altså et menneske som blir seksuelt opphisset av trær.

Urofili

Rock'n rolls førsteprins, Chuck Berry, skal angivelig være urofil; han tenner på å urinere på damer.

Koprofili

En kompis litt langt ute i vennekretsen råket utfor en one-night stand der dama hadde denne fetisjen; hun bæsjet på ham. Kompisen dro hjem og følte seg litt møkkete.

Acousticofili

Joda, man kan spøkefullt si at Iron Maidens konsert på Valle Hovin for to år siden ga en stakkar ereksjon, men er du acousticofil tenner du på ulike lyder.

Zelofili

Dersom dama di aldri er hottere enn når hun har gjort deg sjalu, er det mulig du er zelofil.

Asfyksiofili

Noen tenner på fornemmelsen av å bli kvalt, og noen (les: Michael Hutchence fra INXS) dør av det.

Batrakofili

På telttur kan en ligge og irritere seg over froskelydene fra dammen - med mindre de tenner deg seksuelt, da.

Narratofili

Strengt tatt ikke så uvanlig. En narratofil tenner på dirty talk.

Capnolagnia

Gud bedre hvor sexy Audrey Hepburn er på det bildet der hun røyker. Dersom du tenner på å se andre sigge, er det mulig du «lider» av capnolagnia.

Taphefili

Det er mulig døden er eneste endestasjon for denne parafilien. Taphefile blir seksuelt opphisset av å bli begravd levende.

Gerontofili

Det er en relativt klar grense mellom å tenne på MILFs og å være gerontofil. Gerontofile tenner nemlig på mora til MILFen — eller GILFen, som det jo blir.

Iantronudia

Synes du hun sykesøsteren var litt ekstra søt? Da kan du kanskje plassere deg i denne kategorien, som er for dem som tenner på leger og legeundersøkelser.

Achluofili

Noen mennesker er mørkredde, andre er achluofile. Det vil si at de tenner på mørket.

Pictofili

Opp med hendene, grisegutter. En pictofil er en med en overdrevent sterk trang til å se på sex og nakenhet på film og bilder.

Nasofili

En nasofil tenner på neser. Enkelt og greit.

Emetofili

En emetofil blir seksuelt opphisset av å kaste opp eller å bli kastet opp på.

Kakorrhafiofili

Dersom jeg hadde vært kakorrhafiofil, hadde jeg ikke fått tid til å skrive denne saken. En kakorrhafiofil blir yr av å mislykkes.

I tillegg gir noen enkle søk oss lister over dem som tenner på folkedrakter, nettingstrømper, lange tånegler, bruk av bleier, lakk og lær, å bli sittet på av store kvinner, å se på andre på toalettet, hårete menn med sigar, svetteluktende armhuler, folk i rullestol, folk som mangler armer og bein, tanken på å være døv, elektriske støt på skrotum, å kle seg ut som dyr (såkalte «Furries », blant annet eksponert i en strålende episode av «Entourage»), Michelin-mannen, å bli sparket i balla, jenter med neseklyper, snorking, illeluktende sokker, koner som denger menn, nazister og kvinnelige fengselsbetjenter.

Med andre ord: «Rule 36». No exceptions.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken