(SIDE2): Nå har kostrådene til den svenske legen blitt godkjent i Sverige og LCHF-dietten har hjulpet mange med å gå ned i vekt, ifølge svenske Aftonbladet. I 2004 prøvde Dahlgren dietten tilfeldigvis, og det endte med at hun gikk ned 20 kilo.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Da hun som distriktslege ga de samme rådene hun hadde fulgt selv til sine overvektige pasienter, ble det for mye for hennes arbeidsgiver. Hun fikk sparken, men hun fortsatte å lære bort dietten og lot seg ikke målbinde. Nå er kostrådene anerkjent og godkjent.

Slik funker legens superdiett LCHF, som står for LowCarb/HighFat.

Karbohydrater brytes ned i kroppen til enkle sukkerarter for at vi skal kunne benytte energien. Da stiger blodsukkeret og kan gi høye sukker-og insulinverdi. Høyt insulinnivå forhindrer fettforbrenning og lagrer overskudd av næring til nytt fettvev. Langvarig høye insulinnivåer kan gi underskudd på næring i blodet, noe som skaper søtsug og sultfølelse.

LES OGSÅ: Spiste fett - ned 20 kilo

LES OGSÅ: - Slanket seg med bacon

Den mest effektive metoden
Studien ble gjennomført av en israelsk kostholdsekspert der han lot 322 overvektige personer teste tre ulike dietter. En diett med lite karbohydrater, lite fett og middelhavsdietten.

Alle testpersonene jobbet på samme sted og fikk laget alle måltider til seg over en toårs periode. Den mest effektive dietten viste seg å være lavkarbohydratdietten der testpersonene i gjennomsnitt gikk ned 5,5 kilo. Den viste seg også å være den beste dietten for folk med diabetes.

Det gode kolesterolet økte mest blant dem som spiste lite karbohydrater.

Prøv denne oppskriften
Doktor Annickas greske salat:
Ta den mengden du vil av isbergssallad, blomkål, tomat, agurk og rødløk. Skjær alt i passe biter og tilsett fetaost og oliven. Ha over en dressing bestående av 2 desiliter tyrkisk yoghurt og en liten desiliter majones. Salt og pepper etter eget ønske.

Hvordan?
Kostholdet som er tilpasset menneskets forbrenning, og er derfor et naturlig kosthold, skriver Lavkarbo Café.no.
Primærkosten i LCHF er naturlig proteiner og fett - i hovedsak fra animalske produkter.
I LCHF-kosten unngår man foor eksempel frukt, nøtter og bær. Man holder seg som regel til små mengder grønnsaker som vokser over jorden.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER HELSE HER