Bare én gang til...

Alle som har vært borti gode spill har kjent på den følelsen. Du skal klare en bedre poengsum enn sist eller du bare må slå kompisen. Noen ganger er det helt essensielt å finne ut hva som ligger bak neste sving mens andre ganger er spillet så knakende godt at det er nær umulig å legge fra seg. Her er ti spill vi i Spillmagasinet har opplevd som svært vanedannende.

Spillene på listen presenteres ikke i prioritert rekkefølge. Listen er absolutt subjektiv, basert på vår etter hvert ganske utivdete erfaring med spill av ymse slag. Men for en gangs skyld har vi forsøkt å holde oss unna retrospillene, i alle fall til en viss grad. Er du enig eller uenig? Ikke nøl med å legge inn din liste i kommentarfeltet i bunn av denne artikkelen.

Trials HD

Da actionmotorsykkelplattformspillet «Trials HD» ble sluppet til Xbox Live, ble det en umiddelbar suksess. Med tyngdeloven som verktøy skal du balansere sykkelen din gjennom 50 eksplosive og radbrekkende baner.

HTML EMBED

FIFA 10

«FIFA» har de siste par årene blitt bedre og bedre, og «FIFA 10» er det foreløpige høydepunktet i serien. Om du spiller alene, online eller sammen med en kompis i stua, pulsen slår hardt når målsjansen er stor. Bare prøv. Spillmagasinet rullet fem øyne på terningen for «FIFA 10», les anmeldelsen her.

HTML EMBED

Bejeweled

Bejeweled er ikke en klassiker for ingenting. Å endre på rekkefølgen av diamanter for å få tre eller flere like på rad, har vist seg å ha en enorm appell. Spillet finnes til de fleste tenkelige formater fra den nyeste generasjonen spillmaskiner til de enkleste mobiltelefoner. Er du ukjent med dette glimrende puslespillet anbefaler vi å laste det ned i dag.

HTML EMBED

Counter-Strike

«Counter-Strike» er skytespillet som nekter å dø. Det finnes vel knapt en eneste multiplayerportal med respekt for seg selv som ikke tilbyr servere for dette spillet - snart ti år etter spillet ble lansert første gang. Så er det også kjent som verdens beste online actionspill. Spillets appell ligger kanskje i den nådeløse respekten for kuleregnet du utvikler gjennom spillet, lagspillet og enkelt og greit den strålende spillbarheten.

HTML EMBED

Peggle

Ikke prøvd «Peggle» ennå? Se videoen nedenfor. Kjøp det på Xbox Live Marketplace. Eller spill lettversjonen gratis her.

HTML EMBED

Left 4 Dead

Zombieskytespillet «Left 4 Dead», som er utviklet av legendene hos «Half-Life»-skaperen Valve, ble en øyeblikkelig suksess og et av de mest populære flerspillerspillene på nett. Du skal jobbe deg gjennom en rekke strålende og skumle brett sammen med opptil tre lagkamerater, og hvis dere ikke samarbeider skjærer alt seg. Takket være at maskinen hele tiden tilpasser spillet etter hvordan dere spiller, er to økter aldri like og hver eneste spillomgang byr på overraskelser. For eksempel byttes det om på hvor du finner ammunisjon, hvor fiendene dukker opp og slags fiender som kommer mot dere.

HTML EMBED

Call of Duty 4: Modern Warfare

Skytespillet «Call of Duty 4: Modern Warfare» er rett og slett et av de aller beste skytespillene som finnes der ute. Og når du har spilt gjennom historiedelen venter månedsvis med skyteunderholdning i Infinity Wards glimrende flerspiller. Hva slår følelsen av det perfekte treffet med en M16? Vi bare spør. Nå er «Modern Warfare 2» ikke langt unna, men det betyr at «Modern Warfare» finnes på billigsalg i de aller fleste butikker.

HTML EMBED

Guitar Hero/Rock Band

I det du går fra vanskelighetsgraden «lett» til «middels» er du solgt. Rockesjelen din tilhører nå en Fender Stratocaster av plast, i kvart størrelse, og en autostrada av noter som flyr mot deg i en forrykende fart. Du er hekta på «Guitar hero», og det er helt greit. Alene eller aller helst sammen med gode venner er det veldig mye verre ting du kan bli hekta på, ikke sant?

HTML EMBED

Lemmings

Når du først blir frelst av den gode samaritan og skal redde hver eneste idiot som «går rett på uansett hva de støter på», er det bare en ting som hjelper. «Tetris».

HTML EMBED

Tetris

Det bør være overflødig å forklare hvorfor «Tetris» er på denne lista.

HTML EMBED

World of Warcraft

Når vi snakker om vanedannende spill, er det ingen spill som virkelig kan måle seg med «World of Warcraft». NRK har laget dokumentar om det. Det finnes klinikker i Amsterdam og Stockholm for å kurere folk som slutter å gå ut eller gir blaffen i skolen. Folk har dødd, ja, dødd av å spille «World of Warcraft». Streng tatt har de vel tatt kvelden på grunn av dehydrering, underernæring og utmattelse, men den bakenforliggende forklaringen ligger i døgnlange raid i et digitalt land med tre ganger flere innbyggere enn i Norge. Spilles på eget ansvar. (Pst, løp og kjøp).

HTML EMBED