Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann med på det første stjernelaget på FIFA 22

Det var en norsk overraskelse i første uke for FIFA 22.

Den 1. oktober kommer FIFA 22 på konsoller og PC. Vi har fått tilgang til en versjon, og har også dermed fått muligheten til å spille mot TOTW 1.

Det første vi så med norske øyne, i spillet som starter så vakkert i Paris med Ligue 1, var en norsk spiller. Ola Kamara er med som spiss, med et oppgradert kort med en score på 79. Ola Kamara er normalt ikke på topp 10 norske spillere, men er inne med dette oppgraderte kortet. Hans vanlige score er 72, så det er en signifikant oppgradering som D. C. United-spilleren har fått. Dette er en del av det nye i FIFA 22 hvor spillerne får store bonuser om de kommer på ukens lag.

Salah har kun 90 mot 89, men har også bonus på andre områder enn kun totalratingen (fysikken er opp til 77 fra 75, mens han har sinnsyke 93 på finishing (mot 91)).

Ikke overraskende er det Haaland som er øverst med 88 blant norske herrespillere. Litt bak følger Ødegaard, mens det ellers er mye midt på 70-tallet for norske spillere. Det er derfor positivt med et oppgradert kort for Ola Kamara så tidlig for deg som vil spille med et norsk lag.

Hvorfor Ola Kamara er med? Han laget hattrick for DC United. Han har nå 16 mål på 18 kamper.

Haaland er ikke Norges beste spiller

Det er likevel ikke Erling Braut Haaland som er den beste spilleren fra Norge. Med 2 poeng mer, og 90 i rating er det Caroline Grahan Hansen som er klart øverst. Du ser topp 10 for kvinner her i denne saken, og kan se at det er ingen tvil om at de norske damene har mye bedre kort enn mannfolka.

Førsteinntrykket av FIFA 22

FIFA 22 er mye av det du kjenner, og hvor alt du kjenner er oppgradert. Du starter i hjemmeligaen til Messi og i Paris hvor du våkner på et hotell hvor også David Beckham bor. Etter hvert møter du Thierry Henry og Kylian Mbappe på treningsfeltet til PSG. Introen ender med matchen mellom nettopp PSG og Chelsea fra Champions League forrige sesong. Den franske følelsen er helt perfekt i starten av spillet. Du kan nesten lukte baguettene

Da får du møtet med det helt nye, og særdeles nye med FIFA 22 mot tidligere spill. Vel, først litt om karrieremodusen som ser meget interessant ut. Vi har ikke testet den nok til å si noe, men her er det mye nytt som gjør dette mer spennende.

For det store nye er hvordan kampene er. Pasningene virker. Løpene til medspillerne fungerer. Det er mulig å forsvare seg smart, og alle spillerne beveger seg signifikant annerledes og unikt. Dette er hva EA kaller Hypermotion Technology. Uansett hva de kaller det, det fungerer. Foreløpig kan vi ikke lande på noen rating, men det kommer snart. Det vi kan si er at vi har hatt det gøyere i både angrep og forsvar. Ikke minst fordi skytingen er fikset. Helt sant.

Selv har vi også fått begynt på et Ultimate Team, og her er det heldigvis enda flere veier til å få et godt lag. Preview av pakker er også fint.

Vi har testet spillet på en Playstation 5. En full anmeldelse vil komme snart.

Du kan se Ligue 1 her på Direktesport