Gå til sidens hovedinnhold

FIFA i ny drakt

Det er noe magisk med fotballspill, og våre forventinger er like høye hver gang et nytt spill blir lansert. Vi har testet en ny utgave av FIFA 2004 og er mektig imponert.

Vi ble langt ifra imponert av ”FIFA 2004” da det dukket opp på diverse konsoller i fjor. Nå er ”N-Gage”-utgaven på plass, og vi elsker den.

For denne utgaven har noe de andre mangler, nemlig moro. Der hvor spillet på de større maskinene gjorde et mislykket forsøk på å simulere sporten, har EA denne gangen latt underholdningen ta plass i førersetet. Og for et show de har satt opp, ”FIFA 2004” på N-Gage figurer allerede på toppen av listen over våre favorittspill på håndholdte maskiner.

Utrolig morsomt
Så får det heller være at den kunstige intelligensen tidvis er litt dårlig. Spilte du de gamle ”ISS”-spillene på den nå avdøde SNES-konsollen, har du smakt samme frukt som dette spillet tilbyr. Kontrollen sitter med en gang og mer eller mindre samtlige lag og cuper fra de andre utgavene er inkludert, spillet er rett og slett utrolig gøy. Det er vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva som gjør ”FIFA 2004” så artig, men noe er det.

Kanskje er det de fantastisk spennende kampene og øyeblikkene som dukker opp med relativt kjapp frekvens? Eller kanskje det er muligheten til å kjempe mot en annen over Bluetooth? Grafikken spiller også inn, å ha en 3d-motor kjørende på slik maskinvare er en imponerende prestasjon. Men heldigvis har EA skjønt at med mindre du kan gjøre det skikkelig, så bør det gjøres annerledes. Vi får med andre ord ikke trukket en eller annen grusom kameravinkel nedover hodene våre.

Spillet blir sett sidelengs ovenifra, en vinkel utviklerne vet egner seg glimrende til fotballspill på slike format. Lydsiden er også god, og selv om det bare er to sanger og folket på tribunen har en eller annen ting for Manchester United, får man (hvis litt godvilje legges til) følelsen av å være tilstede på stadion.

Noen feil
Alt i alt er dette fantastisk moro og det hittil desidert beste ”N-Gage”-spillet. Likevel inneholder ”FIFA 2004” enkelte feil. Den kunstige intelligensen slår innimellom sprekker, både lagkameratene dine og motstanderne har en uvane for å være veldig passive i spillet. Noe av dette forsvinner ved valg av høyere vanskelighetsgrad, men selv på ”World Class” dukker fenomenet opp.

Når utviklerne skulle legge inn de ulike lagene og spillerne, er det tydelig at det har gått litt fort i svingene. For eksempel er vel strengt tatt ikke Finland bedre enn Manchester United, og Molde ligger neppe på samme nivå som Real Madrid.

Første ”Må ha”-spill
Men disse feilene er relativt små skyer på en knallblå himmel. Har du N-Gage må dette spillet finnes i samlingen din.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken