Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk fall i seertallene for «Fifty shades of grey»

Har falt med hele 70 prosent.

(Side2): 14. februar kom den mye etterlengtede filmatiseringen av «Fifty shades of grey» til de norske kinosalene, og kinoene ble fylt til randen av nysgjerrige par på valentinsdagen.

Mens fansen delte alle saker skrevet om filmen videre på sosiale medier, gikk kvinnegruppa Ottar til motdemonstasjon utenfor kinolokalene på premieredagen.

Bokserien solgte hele 500.000 eksemplarer i Norge, mens premierehelgen til filmen dro inn hele 84 millioner dollar i USA, tilsvarende 840 millioner kroner.

Les også: 150.000 så «Fifty shades of grey» i helgen

Mindre interesse

Nå kan det imidlertid se ut til at interessen for den kontroversielle filmen er i ferd med å avta, til tross for et forhåndsengasjement kinoene aldri hadde sett maken til, i forkant av lanseringen.

I løpet av den siste uken har besøkstallene til filmen sunket med hele 70 prosent, melder The Hollywood Reporter.

Det trenger imidlertid ikke bety at filmatiseringen av besøkene er en flopp, for filmen er fremdeles en av de best besøkte kinofilmene på verdensbasis, og forrige onsdag hadde filmen hele 300 millioner dollar i inntekt på verdensbasis. Det tilsvarer svimlende tre millarder kroner.

I fjor led den fan-baserte filmen «The fault in our stars» samme skjebne.

Slaktet av anmeldere

Filmen ble slaktet av flere kritikere, og vår egen filmanmelder, Trine Stalsberg, omtalte filmen med ordene «En syltynn historie, elendige replikker og en stor dose mykporr, influert av 70-tallets manglende behov for å fjerne kroppshår».

Folket så imidlertid til å legge sin kjærlighet til bondage da filmen hadde en pangstart med hele 150.000 besøkende under åpningshelgen.

– Filmen har en god åpningshelg. Det er ikke så veldig mange filmer å sammenligne med i denne kategorien, men filmen kan fort havne blant de 10 til 15 mest besøkte åpningshelgene siden 2003, sa kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen Film & Kino til Nettavisen.