(YEYE): Vil du gi alt for å endre på urettferdigheten i verden? Jobber du for jenter som ikke har det like godt som deg selv, enten her hjemme eller et annet sted i verden? Da kan du sende inn en søknad til Fighter Girl-fondet.

Får 50.000
THINK Mental Fashion, i samarbeid med Det Nye, arrangerer nå en konkurranse der jenter med kampinstinkt og medfølelse for andre kan søke og vinne 50.000 kroner for å realisere ideen sin. Det eneste du må gjøre er å fortelle planen din for hva du vil og hvordan du vil gjennomføre den.

En jury fra Det Nye og THINK Mental Fashion skal plukke ut en vinner, altså et prosjekt eller en jente, som får pengestøtte i tillegg til oppfølging fra en THINK Mental Fashion-mentor. Du kan søke selv, eller på vegne av en venninne, via THINK Mental Fashions hjemmeside.

Søknadsfristen er 1. august!

Tenk deg om
Organisasjonen THINKs mål er å få unge mennesker til å forstå virkeligheten rundt HIV og aids og sosial urettferdighet. Gjennom blandt annet idrett, musikk og mote satser de på å motivere unge mennesker til å ta ansvar for egen og andres helse. Formålet med THINK er slik å forebygge HIV-spredning og gi et helhetlig bilde av, og bekjempe myter og fordommer om HIV & AIDS gjennom kunnskap kommunisert til unge på unge menneskers premisser.

Organisasjonen har fått støtte fra mange hold, blant annet fra Nelson Mandela og statsminister Jens Stoltenberg.

Fighteren Noma
Da moren til Noma døde av aids bestemte hun seg for å engasjere seg i arbeidet mot sykdommen. Som frivillig i HIVNorge jobbet hun i flere år med å spre kunnskap om sykdommen, med spesielt fokus på ungdom. I løpet av denne perioden opplevde hun at norsk skoleungdom hadde et skremmende lavt kunnskapsnivå om HIV og aids. Dette førte Noma inn på tankene om selv å starte et ungdomsrettet initiativ for å jobbe på nye og innovative måter. Hun døde bare 26 år gammel, men visjonen hennes lever videre igjennom THINK og Fighter Girl-fondet.

Fighter Girl-konsert
Fredag 13.juni var kjente norske hiphop og R&B-artister samlet til konsert på Rockefeller. De stilte opp gratis for å minne og hedre den avdøde og gode venninnen, Nomatemba Solli, og samlet samtidig inn penger til Fighter Girl-fondet til ære for henne.

Kjente artister som Mira Craig, Paperboys, Sichelle, OnklP & Jaa9 og Samsaya stilte opp på konserten for Noma som brukte all tiden hun fikk til å hjelpe andre. Artistene ønsket slik å hjelpe andre med å gjøre det samme.

Mira skriver sang
Mira Craig skriver også en sang til minne om venninnen Noma:

- Nomatemba er på et godt sted nå, hun er helt klart en av de gode. Hun var en jente med en drøm og en plan, og hun var selvmesteren i å tenke positivt. Hun kjempet helt til slutten og ga aldri opp. En ekte «fightergirl» og det er det jeg vil formidle i låten jeg nå lager, sa Mira Craig til VG like etter at venninnen døde i februar i år.

Skolekampanje
THINK tilbyr, sammen med gode og dyktige samarbeidspartnere, et unikt pedagogisk opplegg for elever i videregående skoler. Rollespill og diskusjoner står sentralt i opplegget, i tillegg til tøffe artister og sterke budskap. Gjennom likeverdig kommunikasjon og dialog, fra unge mennesker til unge mennesker, skal ungdommene få mer kunnskap og entusiasme for bekjempelse av HIV og aids.

Ta vare på din egen helse
Ungdom i Norge har ikke spesielt god kunnskap om HIV og aids. De vet trolig at det eksisterer, hvordan sykdommen smittes og de vet at spredningen er stor. Men spørsmålet er om det virkelig angår deg og meg her i Norge? Svaret er ja.

Selv om spredningen av HIV og aids er større i mange afrikanske land, er muligheten for å bli smittet like stor her hjemme. Mange norske ungdommer smittes av denne sykdommen, ofte nettopp fordi de tenker at det ikke kan skje dem, eller fordi de ikke tenker i det hele tatt.

Det aller viktigste er å skaffe seg kunnskap om temaet, og å huske på at HIV og aids angår oss også og kan skje hvem som helst dersom du ikke er forsiktig.

(Kilder: Det Nye, THINK, Ung.no)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.