Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 1,5 milliard for å skifte kanal

Radiobråkebøtta Howard Stern har fått aksjer for 1,5 milliarder kroner etter at han skiftet beite til satellittradiokanalen Sirius.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Førstkommende mandag er det startskudd for det nye programmet til USAs mest kjente radiovert, Howard Stern, som har flyttet fra vanlig radio til den usensurert verdenen på satellittradio.

Torsdag meldte Sterns nye arbeidsgiver, Sirius Satellite Radio, i en børsmelding, at Stern og hans agent får 34 millioner aksjer, basert på at oppstusset rundt hans overgang har økt antallet abonnenter over et fastsatt mål.

Aksjeposten er etter dagens kurs verdt 220 millioner dollar, eller 1,5 milliarder kroner.

Sirius og hovedkonkurrenten XM Satellite Radio bruker nå store ressurser på programmer og markedsføring for å lokke publikum til å betale snaut 100 kroner måneden for å høre på digitalradio, i stedet for de mange reklamefinansierte radiokanalene i USA. I tillegg må lytterne ha nye apparater, for eksempel i bilen, hvor mye av radiolyttingen foregår.

Sirius oppgir nå å ha 3,3 millioner abonnenter, mens XM oppgir 6 millioner.

Sirius anser trolig Stern som sitt viktigste våpen i kampen om lytterne. Mannen er en legende, etter rundt 25 år med balansegang i forhold til kringkastingsmyndighetene i USA, som følger et relativt strengt regelverk for ham man tillater på eteren. Noe som medørte at Stern stadig fikk bøter for sine temaer og sin språkbruk.

Og nettopp det er en av fordelene med satellittradio - det faller utenom reguleringen av ordinær radio, noe Stern har gjort det klart at han vil benytte seg av. Sex er så defintivt blant Sterns favorittemaer.

I tillegg slipper lytterne reklame, og lydkvaliteten er bedre.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken