Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 2,7 millioner i forskudd

Anneli Drecker og Nils Johansen må selge rundt 170.000 album med Ble Canto før de har dekket inn forskuddet de har fått fra flere plateselskaper.

(SIDE2): Ifølge VG har Drecker og Johansen fått et samlet royaltyforskudd på 2,7 millioner kroner fra plateselskapene Emi Norway, Warner Music og Sony Music France.

Men selskapet til Ble Canto, Contunuum A/S, tjener nesten ikke en krone. Etter syv års drift har ikke selskapet et eneste år med overskudd, og Contunuum A/S har nå en negativ egenkapital på 2,8 millioner kroner.

Drecker har solgt bra som soloartist, og også tjent penger ved å reise verden rundt med a-ha. Hun har også vært dommer i Idol. Men inntektene herfra går ikke inn i selskapet, det gjør heller ikke inntektene duoen i Ble Canto har som opphavsmenn på sine låter.

Inntektene som går inn i driften er fra konserter, forvaltning, utgiverrettigheter og produksjon av musikk. Nå skal gruppa ut på norgesturné og holde tolv konserter, noe som kan bidra til å betale ned noe av gjelden, skriver VG.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken