Gå til sidens hovedinnhold

Fikk hjerneskade i slagsmål

Men gjerningsmannen kunne rusle ut av Bergen tingrett som en fri mann.

Den 23-årige mannen ble frikjent for tiltalen om legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, selv om retten la til grunn at han faktisk hadde slått offeret.

Så overfallet
Episoden skjedde 11. februar 2005 da mannen var på byen sammen med en kamerat. På Torget Music Pub i Bergen sentrum møtte de på offeret, som konfronterte 23-åringen med en hendelse der han skulle ha forulempet en venninne av ham. Dermed startet en krangel, som fortsatte mens 23-åringen og offeret gikk mot Vågsalmenningen. Like bak kom venninnen, som ble vitne til at kranglingen utviklet seg til skubbing og deretter regelrett overfall på kameraten hennes.

For plutselig kom 23-åringens kamerat løpende og slo et slag mot ansiktet på offeret. Slaget var nok til at mannen gikk i bakken og besvimte. Mens han lå bevisstløs skal 23-åringen, ifølge venninnen, ha sparket mannen i ansiktet flere ganger. Det voldelige overfallet førte til at han fikk brudd i kraniet og en hjerneskade.

Hjernen slo mot kraniet
I retten forklarte sakkyndig lege John Ludvig Larsen, at mannens hjerne var blitt slått mot innsiden av kraniet, noe som kunne påvirke pasientens refleksjonsevne og evne til å bearbeide erfaring.

I fire måneder etter slagsmålet, lå mannen sykemeldt hjemme, med både hode- og tannskader.

Ikke bevist
Men trass i både øyenvitnebeskrivelsen fra offerets venninne og journalutskriften som viste omfanget av skadene, var ikke retten overbevist om at det var 23-åringen som hadde forårsaket de grove skadene. Isteden trodde dommerne at kameraten hans var rette mann å plassere skylden hos.

At 23-åringen skulle ha sparket mannen mens han lå bevisstløs, mente de heller ikke bevist. Dermed ble han blankt frikjent.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker