Gå til sidens hovedinnhold

Fikk klatrer i hodet

Den norske fjellklatreren Sindre Kinnerød fikk nesten en annen klatrer i hodet, etter å ha vært på toppen av Cho Oyu (8201 moh).

Utrolig nok overlevde den kinesiske klatreren fallet på rundt 500 meter - rett nedenfor toppen av verdens sjette høyeste fjell.

- Det var helt sinnsykt. Vi hadde klatret noen hundre meter ned fra toppen, da jeg hørte et hyl. Det var bare så vidt jeg rakk å kaste meg unna, før han kom flaksende. Ingen av oss trodde han kom til å overleve det dramatiske fallet, sier Sindre Kinnerød til VG.

Den kinesiske klatreren falt ned flere stup, før han ble liggende. Her kom Kinnerød til hjelp, etter at kineserens eget team først fant ham. Kinnerød utførte førstehjelp på ham i flere timer, før klatreren ble bragt i sikkerhet.

Det er ikke alltid at alle ulykkesfugler blir hjulpet så langt oppe i fjellet. Den store høyden, med tilsvarende mangel på oksygen, gjør at de fleste har mer enn nok med seg selv.

Sindre Kinnerød var med en ekspedisjon på seks mann fra Asker og Bærum til Cho Oyu. Fjellet regnes som det letteste av de 14 fjellene i verden over 8000 meter. Men likevel er det en svært tøff klatretur.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra