(Gudbrandsdølen Dagningen)

Det ble en ubehagelig matopplevelse for venninnene Karen Ariel Margrethe Eng (24) og Tonje Bruun de Neergaard (21) da de besøkte McDonald's Lillehammer søndag kveld.

De to skulle ta seg en liten matbit, før de kjørte hjemover til Brøttum, og svingte innom drive through på McDonalds. Hun forteller om opplevelsen:

– Vi bestiller mat og stanser på parkeringsplassen for å spise. Det var mørkt i bilen og jeg kommer halvveis inn på min hamburger når Tonje reagerer på noe hun mener ligner på blod, sier Eng og fortsetter:

– «Det er sikkert salsasaus» tenkte jeg, men så ser vi at det er blod på papiret og blir ganske sinte. Vi skjønner at noen med blod på fingrene har laget maten, sier hun.

Klager

De to venninnene går inn i lokalet for å klage. Betjeningen beklager og gir dem ny mat og en is.

– Vi setter oss i bilen igjen, men oppdager at det er blod på maten nok en gang. Denne gangen på burgerbrødet, sier Eng.

De ber om å få pengene tilbake.

– Vi fikk tilbake noe av pengene og ny mat. Den kasta vi, for matlysta var totalt borte, forklarer hun.

Kastet opp

På veg hjem igjen til Brøttum reagerer begge fysisk på matopplevelsen.

– Begge sto i vegkanten og spydde. Magen vrengte seg og vi spydde hele natta. Jeg skjønner jo at det trolig ikke er på grunn av maten, men det var psykisk tøft å vite at man hadde spist blodet til en fremmed person og dermed reagerte begge også fysisk, sier Eng.

Hun ringte også til lege og forklarte hva som hadde skjedd.

– Jeg ble tatt inn for å ta blodprøver, men jeg fikk svar akkurat nå om at de så fine ut, sier hun.

De to understreker at de ikke ønsker å få noen kompensasjon i form av penger eller andre goder. Årsaken til at de går ut er for å sette fokus på det de mener er dårlig kundebehandling, da hendelsen gjentok seg etter at de sa fra.

Hva tenker du om denne opplevelsen?

– Det er skremmende. Når du jobber på et kjøkken og begynner å blø, så kan du ta på deg hansker. Det skal i hvert fall ikke skje to ganger.

Beklager

McDonalds på Lillehammer er veldig lei seg for episoden søndag kveld.

– Dette var et uhell og vi har selvsagt gjort en feil her. Vi skal sørge for at det aldri skjer igjen, sier daglig leder Glenn Sagovs.

Han synes det er leit at det blir en sak i avisa og hadde ønsket at de kunne ordnet opp.

– Vi ønsker dialog og vil gjerne ha dem som kunder hos oss fortsatt. Vi har beklaget hendelsen og går gjennom rutinene våre. Jeg vet ikke hva slags kompensasjon de ønsker seg, men vi er villige til å snakke sammen, sier han.

Han bekrefter at en ansatt kuttet seg søndag kveld.

– Det er riktig. Så ble såret teipet over og vedkommende brukte hansker da burgeren ble laget på nytt, slik jeg har forstått det, sier Sagovs.