Gå til sidens hovedinnhold

Fikk øyet knust på pub

En 44-åring er skadd for livet etter at en bergenser gikk amok på en pub i Sogndal.

Helt uten forvarsel reiste bergenseren (28) seg opp og dengte løs på den 44 år gamle pubgjesten. Nå venter trolig en lengre fengselsstraff for bråkmakeren, som i går møtte som tiltalt i Sogn tingrett.

- Dette er en av de styggeste voldssakene i Sogndal noensinne, sier politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til iBergen.no.

Slo med begge hender
Det var natt til 18. september i år at den 28 år gamle bergenseren gikk inn på utestedet Sherlock i Sogndal sentrum for å ta seg noen øl. Han ble sittende ved et bord sammen en rekke godt voksne menn, og ble mer og mer uberegnelig etter hvert som promillen steg.

Ifølge flere vitner, skal 28-åringen litt før hendelsen ha løftet bordet, slik at en rekke glass falt ned. Mannen ble tilsnakket, og skal ikke ha gjort noe mer før han reiste seg fra bordet og tilsynelatende skulle gå.

- Idet han går forbi 44-åringen, stopper han opp, bøyer seg ned og slår ham flere ganger i ansiktet med knyttet hånd. Tiltalte brukte begge hendene da han slo, forteller politiadvokat Broberg.

Knuste øyeeplet
Ulykken fikk alvorlige konsekvenser for 44-åringen. Knyttneveslagene regelrett knuste mannens ene øyeeple, og påførte ham også en alvorlig skade i øyehulen. Ifølge tiltalen har 44-åringen fått redusert synsevnen på det ene øyet med 70 prosent etter voldsepisoden.

Den 28 år gamle bergenseren fremstod som en angrende synder i retten. Han vedgikk straffskyld, men hevdet at han ikke husker noe av hendelsene på puben.

Politiadvokat Broberg, som er aktor i saken, la i går ned påstand om fengsel i 15 måneder – hvorav fem betinget - for 28-åringen.

Voldsdømt tidligere
- Vi ser svært alvorlig på denne saken, spesielt med tanke på at tiltalte også tidligere er dømt for utestedsvold. Denne forbrytelsen er i tillegg begått i prøvetiden for en annen betinget dom, sier Broberg til iBergen.no.

Det er også lagt ned påstand om erstatning til 44-åringen på totalt 151.000 kroner.

Dom i saken faller i neste uke.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller