Jørgen Hjertsen fikk seg tidenes taxitur torsdag. Turen fra Hammerfest til Alta er 140 kilometer lang, og da taxien stoppet sto takstameteret på 6490 kroner, skriver Nordlys.

Hjertsen var sammen med Jørgen Vaeng, Tina Gjøvik og flere andre festivaldeltakere på vei til festivalen Sørøyrocken, som går av stabelen i Sørvær i dag, og varer til lørdag.

Kunne ikke lande

– Vi er et lite gjeng med artister, kunstnere og frivillige festivaldeltakere som dro fra Tromsø med Widerøe i morges. Når vi kommer inn mot Hasvik er det kjempetykk havtåke, så vi sirkler litt rundt Sørøya. Flyet forsøkte å gå ned, men måtte avbryte fordi det var så tykk tåke, forteller Hjertsen.

Flyet gikk videre til Hammerfest lufthavn. Der ble reisefølget sittende.

– Widerøe jobbet med å finne ut hvordan vi skulle komme oss til Sørøya. Så kom et bakkemannskap og sa at de ordner taxi til Alta. Og nå sitter vi et gjeng i båt på Lopphavet. Med oss er noen sirkusartister som skal holde en workshop klokka 4. De har sjonglert hele veien.

–Tidenes

Taxituren fra Hammerfest fra Alta var en opplevelse utenom det vanlige for Hjertsen.

–Taxituren ble på 6490 kroner. For meg ble det tidenes taxitur, sier han.

Turen fra Alta til Hasvik på Sørøya gikk i en gammel ambulansebåt i tjeneste som skyssbåt. Derifra i minibuss til Sørvær, hvor festivalen arrangeres.

Hjertsen reagerte da han hørte at de skulle få betalt taxi til Alta.

–Det første jeg tenkte var at det er jo vanvittig. Så tenkte jeg at det er jo utrolig snilt av Widerøe. Dette er jo litt spesielt, normalt ville de sikkert forsøkt å få oss på hurtigbåten. Den ville gått halv fem, da hadde ikke de (sirkusartistene) rukket det de skulle.

Intimfestival

Sørøyrocken er en liten festival, og arrangeres midt i havgapet i Sørvær, ytterst på Sørøya.

–Det er en liten, intim festival som folk reiser fra fjernt og nær for å få med seg. Det er en fin opplevelse og jeg gleder meg veldig til å få være med, forteller Hjertsen.

Nå ser det også ut til at han – til tross for været – rekker frem til festivalåpningen. Han er full av lovord om behandlingen han og reisefølget har fått av Widerøe.

–Jeg synes den har vært eksemplarisk. De jobbet kjapt og effektivt for å få oss avgårde. Vi er strålende fornøyd med det de gjorde. All ære til Widerøe.

Les flere saker fra Nordlys her.