Gå til sidens hovedinnhold

Fikk stryk av oljen

Et nytt oljeprisfall gir grått hår for investorene på Oslo Børs.

Prisen på råolje opplevde et nytt fall onsdag. Stigende lagre av oljeprodukter i USA bidrar sammen med en mulig forsoning mellom Russlands og Hviterusslands oljeledningskrangel til å sende kontraktprisen på råolje lavere.

NA24 - din næringslivsavis

Et fat nordsjøolje med levering i februar kostet 53,54 dollar ved råvarebørsen i London.

Venter lav oljepris
Analytiker Bjørn Inge Tønnessen i DnB NOR Markets har kuttet oljeprisanslagene for inneværende år og har lagt seg på en oljepris på 55 dollar per fat i første halvår.

Flere av kollegaene har også justert ned sine oljeforventninger.

Kjetil Bakken, oljeanalytiker i Fondsfinans, forteller at de også har et oljeprisestimat på 59 dollar fatet.

– Vi følger forward-prisen og den ligger der. Det er ikke mer dramatisk enn det, sier Bakken til NA24.

Han forteller at dersom det milde været fortsetter vil oljeprisen kunne holde seg på disse nivåene. Mye lenger ned skal markedet ikke, tror Bakken som mener OPEC da vil samle troppene for å kutte i produksjonen.

- Det er mer sannsynlig at prisene skal opp enn ned, sier Bakken til NA24.

Spekulasjoner
En Nordea-analytiker peker på at det har vært mye spekulasjoner bak oljefallet.

- Det er store finansielle hedgefond som sammen med det milde klimaet har vært de store driverne av oljeprisen de siste dagene. Når de er ferdig med å posisjonere seg tror vi at prisene de nærmeste ukene vil kunne nå opp mot 58-60 dollar fatet, sier makro oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets til NA24.

Statoil steg 0,16 prosent til 153,25 kroner, mens Hydro falt 1,24 prosent til 178,50 kroner. DNO falt 1,8 prosent til 10,90 kroner. Altinex ble uforandret på 1,08 kroner.

Telenor kom under press og falt 2,44 prosent

Spreke lakseaksjer
Meglerhuset Pareto er ute med en ny analyse av Pan Fish etter et besøk i Chile. Inntrykkene fra reisen i det søramerikanske landet er at risikoen er redusert betraktelig. Markedsutsiktene er lysere enn tidligere ventet. Kursmålet på 9 kroner per aksje gjentas sammen med kjøpsanbefalingen.

- Vi venter at markedet skal være veldig sterkt de neste to årene og gjentar vår positive anbefaling på fiskeoppdrettssektoren, skriver Pareto i en analyse.

I tillegg venter meglerhuset av driftskostnadene i Pan Fish vil bli redusert og at selskapet har signalisert at synergiene etter fusjonen med Marine Harvest vil kommer frem.

Pareto har også snakket med lokale operatører i Chile og inntrykket fra disse samtalene er at bransjen ikke tror på noen tilbudsvekst høyere enn 5 prosent for 2007. De chilenske selskapene utelukker ikke at det blir nullvekst, som i 2006. Dette vil i henhold til Pareto sikre god markedsbalanse og at prisveksten kan fortsette.

Pan Fish steg 0,88 prosent til 5,74 kroner, mens Lerøy steg 0,93 prosent til 109 kroner. Cermaq endte med en nedgang på 1,61 prosent til 91,50 kroner.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping