Gå til sidens hovedinnhold

Fikk vitnemålet 25 år etter han ble siktet for drapsforsøk

Skuespillerkjendisen har holdt studiene hemmelig

(SIDE2): I en alder av 42, har Mark Wahlberg endelig fått sitt vitnemål. Skuespilleren har benyttet seg av en privatlærer og blant annet studert i pausene under filminnspillinger, for å klare sine eksamener.

Stolt fortalte han denne uken at han når har et godkjent vitnemål fra videregående.

Han fikk vitnemålet i juni, og forteller til people.com at hans fire barn var årsaken til at han ville gjøre seg ferdig med skolen - til tross for at han neppe trenger utdannelsen for å skaffe seg jobber i fremtiden.

- Jeg ville ikke at barna mine skulle si at «Du gjorde aldri det, så hvorfor trenger jeg det?». De kommer alle til å ønske å gjøre ting i fremtiden, som krever en utdannelse.

Mark, som i løpet av karrieren har vært både undertøysmodell, artist, skuespiller og produsent, hadde en vanskelig oppvekst. Tre av brødrene hans har sittet i fengsel, og søsterens har vært bak murene utallige ganger.

Dop og drapsforsøk
Han droppet selv ut av skolen i 9. klasse, da han ble siktet for drapsforsøk. Innen den tid var han allerede godt kjent av politiet i hjembyen Boston, og var allerede avhengig av kokain og andre narkotiske stoffer.

Hendelsen som førte til siktelsen for drapsforsøk, skjedde da Wahlberg var 16 år og han uprovosert angrep to vietnamesiske menn på gaten. Den ene slo han bevisstløs ved hjelp av en kjepp, den andre ble permanent blind på det ene øyet etter overfallet. For dette ble Mark dømt til to år i ungdomsfengsel, hvorav han sonet 45 dager.

Også i årene etter ble han dømt for vold og overfall. Han har selv sagt han har gjort mye fælt, men at han ikke lenger føler skyld.

- Jeg gjorde mye som jeg angrer på, men jeg har sonet for mine feil. Man må be om tilgivelse, og det var først da jeg selv begynte å gjøre bra ting for andre - og for meg selv - at skyldfølelsen begynte å slippe taket, uttalte han i 2006, og sa da at han aldri vil tilbake i fengsel eller gjøre noe som kan føre han dit.

- Jeg har aldri skyldt på oppveksten min. Alt jeg gjorde galt, var min egen feil. Jeg tar ansvaret for alt.

LES OGSÅ:
Gruer seg til å fortelle barna om dette
Sommerens drøyeste komedie?
Entourage blir film
Slik trente Mark Wahlberg til «Pain & Gain»

Vanskelig matte
At han nå har fått sitt vitnemål, ser han som en stor personlig bragd.

- Det er også en stor lettelse. Jeg har lurt på hvorfor jeg ikke gjorde skolen ferdig da jeg gikk der. Det er mye vanskeligere i en alder av 41, å skulle gå tilbake på skolebenken og gjøre alle disse vanskelige oppgavene.

Han forteller at han slet mest med matte, - selv om han ifølge seg selv er både flink til å telle penger og å vite hva han bruker dem på.

Wahlberg fullførte videregående via nettstudier, og holdt studiene hemmelig for sine medskuespillere.

Vil studere mer
Han holdt på med filmingen av Two Guns, der motspiller er blant annet Denzel Washington, da han leste fagene.

- Denzel spurte stadig vekk hva jeg holdt på med, men jeg ville ikke fortelle det til han. Ingen visste det, får jeg er ikke typen som liker å gå ut med ting før jeg har gjennomført og klart det. Derfor ville jeg ikke si noe før jeg var helt ferdig. hva om jeg hadde sagt jeg holdt på med det, og så ikke hadde fullført? sier Mar.

Skuespilleren sier han nå har lyst å studere videre - men en ny karriere er det ikke snakk om.

- Jeg har lyst å studere film ved USC. Jeg har ikke lyst å bli veterinær eller noe, jeg har lyst å studere ting som kan ta karrieren min videre og utvide horisonten min.

Mark Wahlberg er for tiden aktuell som skuespiller i de kommende filmene Transformers: Age of Extintion og Ted 2.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken