Gå til sidens hovedinnhold

Film og TV på Xbox 360

Her er de største nyhetene fra Microsofts store pressekonferanse på spillmessen E3 2007 i Los Angeles.

(Spillmagasinet): Tidlig onsdag morgen, norsk tid, holdt Microsoft sin årlige pressekonferanse i forbindelse med spillmessen E3 2007 i Los Angeles.

Programvaregiganten hadde få, men viktige nyheter og spillannonseringer på lur.

Film og TV på Xbox 360

Først og fremst kan vi her i Europa glede oss til nedlastbare filmer og TV-serier via Xbox Live Marketplace. Denne tjenesten har så langt kun vært tilgjengelig for amerikanske abonnenter, men lanseres nå globalt.

Samtidig kunngjør selskapet et stort samarbeid med Disney som gjør alle filmene til studioet tilgjengelig via Xbox Live Marketplace fra og med i dag i USA. Dette innebærer filmtitler fra Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Hollywood Pictures og Miramax Films.

Microsoft har allerede avtaler med CBS, Turner Broadcasting, Warner Bros., Paramount, MTV (inkludert Comedy Central, Cartoon Network og VH1) og UFC, og sikrer dermed et bredt tilbud for Xbox 360-eierne.

De nøyaktige detaljene rundt lanseringen, og hvilke europeiske innholdsleverandører som er med på lasset, er foreløpig uklare.

TV-programmene kan beholdes etter at de kjøpt, men filmer blir på harddisken i kun 14 dager. Dersom du har sett den, blir filmen slettet innen 24 timer.

Tjenesten blir en ny del av Xbox Live Marketplace kalt Video Marketplace, og det vil koste 480 Microsoft Points å leie en film i HD-kvalitet og 320 Microsoft Points for en film i standardkvalitet.

Xbox 360 Elite i august

I forbindelse med filmtjenesten slippes Xbox 360 Elite i Europa den 24. august 2007, bekrefter Microsoft.

Det hinter om at utvidelsen av Xbox Live Marketplace kommer allerede til sommeren.

Prisen på den forbedrede konsollen ble ikke nevnt. I USA koster den 479 dollar, og vanligvis kan en gange det tallet med ti for å få en omtrentlig norske pris.

Regn derfor med å måtte ut med rundt nærmere 5000 kroner for den nye, sorte Xbox 360 Elite. Maskinen kommer med støtte for HDMI og en harddisk på 120 gigabyte.

«Gears of War» til pc

- «Gears of War» slippes til pc, bekrefter spillsjef i Microsoft, Shane Kim.

Spillet kommer med fem nye brett, en splitter ny onlinedel og muligheten til å kjempe mot kjempemonstre som ikke var tilgjengelig i versjonen til Xbox 360.

Spillet slippes til både Windows XP og Windows Vista i løpet av vinteren 2007, og Peter Moore antyder at spillet blir et av flere spill som støtter Live-tjenesten på pc. Hvorvidt det betyr at spillere av «Gears of War» på pc kan møte spillere på Xbox 360, er foreløpig ukjent.

«Resident Evil» 5 til Xbox 360

CapCom slipper sitt neste spill i «Resident Evil»-serien til Xbox 360, bekrefter Peter Moore.

Spillet er den eneste av titlene vist på pressekonferansen som ikke slippes i 2007, men kommer i løpet av 2008.

I slutten av juli kan spillere laste ned en full trailer via Xbox Live.

Egen konsoll for «Halo 3»

For tilhengere av «Halo»-serien lanserer Microsoft en spesialdesignet Xbox 360-konsoll med tilhørende kontroller i militærgrønt.

Konsollen er så vidt Spillmagasinet kan bedømme ellers indentisk med andre Xbox 360-konsoller, men det ble ikke sagt om det gjaldt Xbox 360 eller Xbox 360 Elite.

Ellers annonserte Microsoft oppfølgeren til «Viva Pinata», «Party Animals» og «Scene IT?» - et nytt spill for hele familien.

«Scene IT?» er basert på et amerikansk brettspill, og slippes sammen med en ny kontroller som er til forveksling lik «Buzzeren» til PS2-spillene «Buzz».

Når spillet slippes i Europa er usikkert, men forhåpentligvis i løpet av 2007.

Microsoft annonserte dessuten flere nye arkadespill på Xbox Live Arcade, og to av dem er tilgjengelig fra og med i dag: «Golden Axe» og det originale «Sonic The Hedgehog».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken