Gå til sidens hovedinnhold

Filmene som morer deg i 2008

Mens vinteren byr på gode Oscar-filmer, er sommeren full av underholdning. Les hva du kan glede deg til her.

(SIDE2:) Onsdag presenterte vi noen av de fremste Oscar-kandidatene som kommer på norske kinoer i 2008.

LES MER: Sniktitt på årets storfilmer

Men noen ganger passer det mye bedre med en underholdningsfilm som ikke prøver å gjøre annet enn å more deg.

Her er en oversikt over noen av årets underholdningsfilmer:

«National Treasure: Book of Secrets»
Den andre filmen med Nicolas Cage som skattejegeren Ben Gates har premiere 11. januar. Denne gangen må Ben bevise at tippoldefaren ikke hadde noe å gjøre med drapet på Abraham Lincoln.

«Rambo»
Det er 20 år siden sist - men 25. januar kommer Rambo tilbake. Sylvester Stallone gjentar rollen fra 1980-tallet, og skal nå lete etter en gruppe kristne bistandsarbeidere som er savnet.

«Dan in Real Life»
Sondre Lerche har skrevet musikken til filmen med Steve Carell og Juliette Binoche i to av rollene. Dan møter kvinnen i sitt liv - som er brorens kjæreste. Filmen har premiere 8. februar.

«Definitely, Maybe»
Unge Abigail Breslin, som ble Oscar-nominert i fjor, har en av rollene i «Definitely, Maybe». Den handler om en mann som prøver å fortelle om sine tidligere forhold til sin 11 år gamle datter. Filmen har premiere 15. februar.

«Be Kind, Rewind»
Jerry jobber i en videobutikk, men ved et uhell blir alle filmene slettet. For å unngå at den ene faste kunden deres oppdager det, filmer de inn alle filmene på nytt. Jack Black spiller Jerry, og filmen kommer til Norge 14.mars.

«Fool's Gold»
Denne filmen handler om en skattejeger som leter etter en gammel båt som skal skjule store verdier. Matthew McConaughey, Kate Hudson og Donald Sutherland er blant skuespillerne. Filmen har premiere 4. april.

«A Tale of Two Sisters»
Dette er den amerikanske versjonen av en koreansk grøsser fra 2003. To søstre kommer hjem fra et mentalsykehus, men oppdager at ikke alt er som det skal være hjemme. Filmen har premiere 18. april.

«Iron Man»
En av årets store blockbustere. Milliardær Tony Stark lager en drakt som gjør at han ikke kan bli skadet, og han bestemmer seg for å bruke den til å bekjempe kriminalitet. Filmen har premiere 30. april.

«Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike»
Det er mange som gleder seg til gjensynet med Indiana Jones 22. mai. Den tøffe arkeologen tar med seg sønnen sin på eventyr, og både Harrison Ford og Steven Spielberg er tilbake som henholdsvis hovedrolleinnehaver og regissør.

«Leatherheads»
George Clooney står for regien av «Leatherheads», og han spiller også en av rollene. Filmen er en romantisk komedie om amerikansk fotball på 1920-tallet. Filmen kommer til Norge 30. mai.

«Sex og singelliv»
Filmversjonen av den populære TV-serien har ikke fått noen norsk premieredato, men i USA kommer filmen 30. mai. Her møter vi igjen Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte i New York.

«Drillbit Taylor»
6. juni kommer denne filmen på norske kinoer. Den handler om to gutter som leier en billig livvakt for å beskytte seg mot skolens bøller.

«The Incredible Hulk»
Edward Norton har tatt over rollen som den grønne mannen når «The Incredible Hulk» kommer på kino 27. juni.

«The Happening»
M. Night Shyamalan hadde kjempesuksess med «Den sjette sansen» i 1999. I sommer kommer «The Happening», som skal være hans beste film siden spøkelsesfilmen. Filmen har ikke fått norsk premieredato.

«Mamma Mia!»
Abba-musikalen «Mamma Mia!» kommer som filmversjon 11. juli. Her møter vi en kommende brud som leter etter faren sin. Filmen er spekket med Abba-sanger, og rollelisten er full av kjente navn.

«The Dark Knight»
Batman kommer tilbake 25. juli. Heath Ledger spiller Joker, mens Christian Bale gjentar rollen som den kule helten.

«Get Smart»
Steve Carell, Anne Hathaway og The Rock er noen av navnene i actionkomedien «Get Smart», som har norsk premiere 22. august.

«The Love Guru»
I år kan du se Mike Myers på kino igjen. Dette er en av hans første roller hvor han ikke bare har stemme eller er skjult bak en maske siden «Austin Powers»-filmene. Filmen har premiere 19. september.

«Bond 22»
I november kommer den nyeste filmen om James Bond til USA. Filmen har premiere i november, og det er derfor ikke sikkert filmen rekker å komme til Norge før 2009.

Se traileren til noen av filmene:

204140

(«Leatherheads», «Mad Money», «Forgetting Sarah Marshall», «Over Her Dead Body», «Fool's Gold», «Drillbit Taylor», «Definitely Maybe», «27 Dresses», «Get Smart», «Harold and Kumar Escape From Guantanamo Bay», «Sex and the City», «Semi-Pro», «First Sunday», «Be Kind Rewind», «You Don't Mess With the Zohan», «Welcome Home Roscoe Jenkins», «The Duchess», «Wanted», «21», «Stop-Loss», «Hancock» og «Pride and Glory»)

I morgen kan du lese om årets norske filmer.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken