Gå til sidens hovedinnhold

Du vet neppe hvor du har sett denne dama før

Men sannsynligvis har du sett henne mange ganger.

(SIDE2:) Du har kanskje hørt om Wilhem-skriket - lyden av et skrik som er med i utallige filmer og TV-serier?

Les også: Dette skriket dør de til

Men har du hørt om «Den tilbakevendende avisen»?

Ser du en karakter som leser en tilfeldig avis i en film eller TV-serie, er sjansen stor for at det er nettopp denne avissiden som blir lest.

Meningsløst

Avisen er mest kjent for artikkelen «She’s 3rd Brightest But Hard ’Gal’ to See».

«The facts regarding the situation remain the same, state the authorities. Details concerning the action have been given a preliminary investigation but it is felt that only by a more detailed study will the true facts become known,» står det i første avsnitt - som gjentas senere i artikkelen.

I en annen artikkel er det et bilde av en stor bygning som brenner. Tittelen på denne er «Compomised Housing Bill Sent to President for OK».

Billig og enkelt

Avisen ble laget av Earl Hays Press, et selskap som lager falske avissider. Selskapet ble grunnlagt i 1915, og «Den tilbakevendende avisen» ble første gang trykket på 1960-tallet.

Grunnen til at avisen stadig blir brukt, er at det er billigere og mindre tidkrevende for produksjonsselskaper å bruke en rekvisitt enn å skaffe seg tillatelser fra ekte aviser. Det koster 15 dollar per avis fra Earl Hays.

Med tiden har avisen fått en kultstatus blant filmfolk i Hollywood, og derfor velger mange å bruke denne framfor andre falske aviser.

Her er avisa i en TV-reklame:

HTML EMBED

Kilder: Beta.slate.com, Slashfilm.com, Therpf.com, TheAwesomer.com

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken