Gå til sidens hovedinnhold

Enda en damemagnet fra Australia

Varsku her: En ny australsk førsteelsker har inntatt Hollywood.

Navnet er Liam Hemsworth, og han føyer seg smukt inn i rekken av stramme, staute karer fra «Down Under». Fra før hadde vi Russell Crowe, Eric Bana, Sam Worthington, Guy Pearce, Anthony LaPaglia og Hugh Jackman – for å nevne noen.

– Jeg tror vi har høy arbeidsmoral der nede, sier Hemsworth (20), som spiller den mannlige hovedrollen i dramaet «The Last Song» (norgespremiere 7. mai).

– Men i likhet med alle andre som slår an i Hollywood, må vi tilby noe unikt, noe ingen andre har. Det må være noe som viser seg på lerretet, noe som ikke kan læres, men bare er der.

Forelsker seg

Julie Anne Robinsons «The Last Song» kretser rundt Veronica, den smågretne pianoberta som blir sendt fra New York til Georgia for å tilbringe sommeren sammen med sin kreftsyke far. Snart får hun øynene opp for volleyballkjekkasen og dyrevennen Will.

– Først og fremst er det en kjærlighetshistorie. Det handler om en pike som blir voksen, forelsker seg og etter hvert må ta stort ansvar i familien, forteller Hemsworth.

– Skikkelsen min, Will, kommer fra rike, formelle kår. Selv om han er stjerne på stranda, er han dypest sett en bra, velmenende fyr. Alt faller på plass når han endelig møter jenta i sitt liv.

Musikk i hjertet

I den kvinnelige hovedrollen finner vi selveste Miley «Hannah Montana» Cyrus (17). Det er ikke tilfeldig, forteller Hemsworth.

– Musikken utgjør hjertet i fortellingen. Det er gjennom den «Ronnie» virkelig blir gjenforent med pappaen sin.

– Stemmer det at dere er kjærester på ordentlig?

– Ja, det kan jeg bekrefte.

– Hvordan vil du beskrive dama som skuespiller?

– Hun er fantastisk. Hun er uhyre profesjonell, og så gjør hun alt – synger, danser og spiller. Hun er ekstremt talentfull.

Digger Mel

– Er du musikkmann selv?

– Jeg spiller litt gitar, uten at jeg vil skryte for mye. Jeg kommer aldri til å bli proff. Jeg måtte lære meg et par grep i anledning en TV-serie hjemme i Australia.

– Apropos, er det noen av dine mer berømte landsmenn du ser opp til?

– Det må bli Mel Gibson. Jeg har alltid digget arbeidet hans. Til tross for at han ofte spiller skumle eller tøffe typer, gjør han det alltid med et smil. Personligheten hans skinner liksom gjennom.

– For øvrig var jeg mest opptatt av Leonardo DiCaprio og Matt Damon (fra USA, journ.anm.) da jeg vokste opp.

Fysisk type

Det var mot gode gamle Nicolas Cage i «Knowing» (2009) Hemsworth fikk sin spillefilmdebut på amerikansk jord.

Neste prosjekt er Chuck Russells «Arabian Nights» (2011), hvor han tolker rekrutten som forener krefter med Sinbad og Aladdin. Altså er det duket for nok en muskuløs affære.

– Hvordan holder du vaskebrettet ved like?

– He-he, jeg prøver å holde meg aktiv. Jeg har ikke noe fast program – bare løfter litt og bokser litt nå og da.

– Og ellers går det i volleyball?

– Nei, vet du hva!

Hemsworth ler så det rister i telefonlinjen fra Los Angeles.

– Jeg har ikke rørt en ball siden vi avsluttet innspillingen. Faktum er at jeg hatet det da vi skjøt de scenene.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag