Gå til sidens hovedinnhold

Her er filmene vi gleder oss til

Gjør klar lommelerka og popcornet, her går det unna.

Nå som sommeren snart er over (var den noen gang her?), så da er det på tide å komme seg inn i mørke kinosaler med godteposen.

Derfor følger første del av den ekstremt subjektive listen over filmer vi i Side3-redaksjonen gleder oss til nå utover høsten.

I første omgang har vi tatt for oss filmer som har norsk premiere i september og oktober.

Snurr trailer!

September

Vi starter med noen filmer som allerede har hatt premiere, men som vi velger å snike inn på listen fordi vi er gira på å se dem.

Jeremy Renner er en ny favoritt her i redaksjonen, spesielt etter «The Hurt Locker», «The Town» og «The Avengers».

Nå er han klar som agent Aaron Cross i «The Bourne Legacy», rebooten av filmserien om agent Jason Bourne.

Matt Damon og regissør av de første filmene, Paul Greengrass, ble aldri enige med studio og produsentene om manuset til den fjerde Bourne-filmen, så da valgte man heller bare å starte på nytt.

Med seg på laget har Renner nydelige Rachel Weisz og alltid gode Edward Norton. Premiere er 7. september.

HTML EMBED

En annen film vi sniker inn på listen over filmer som har hatt premiere er «Lawless». Handlingen finner sted under forbudstiden i USA og vi følger en brødregjeng som driver med illegal spritproduksjon. Listen over gode skuespillere som er med er lang, men vi kan nevne navn som Tom Hardy, Jason Clarke og Gary Oldman.

Shia LaBeouf er også med, men vi gleder oss aller mest over at det er manusforfatter Nick Cave og regissør John Hillcoat som står bak filmen. Sist gang de slo seg sammen lagde de den episke, australske westernfilmen «The Proposition».

Dette må bli bra. Premiere er 7. september.

HTML EMBED

I høstmørket må man også le litt, og kanskje kunne ta med kidsa på kino om det skulle bli for kaldt ute. Vi er store tilhengere av gode animasjonsfilmer, og håper at «Hotel Transylvania» blir festlig for både store og små.

Traileren lover godt og manuset er av den walisiske komikeren Peter Baynham, som også var med på å skrive hysteriske «Borat».

Vi er mer skeptiske til at Adam Sandler som har hovedrollen, men ettersom dette er en animasjonsfilm og vi slipper det masetrynet hans, så velger vi å glede oss. Premiere er 28. september.

HTML EMBED

At norske filmprodusenter ikke har tatt ansvar og lagd en skikkelig vikingefilm, er for oss uforståelig. Vikingene herjet jo med verden som Drillos fotballgutter gjorde på 90-tallet.

Vi digget Dennis Storhøi i den undervurderte «Den 13. krigeren» med Antonio Banderas, og vil gjerne se Fredrikstadgutten i en ny vikingefilm.

Mens vi venter på at noen skal realisere drømmene våre og lage noe som det svinger over, så håper vi virkelig at «Flukt» (som vi vet foregår et par hundre år etter vikingene levde, men den gir oss assosiasjoner. Vi sa listen var objektiv) skal kunne slukke tørsten. Drømmen er at den kicker like mye ass som Nils Gaups «Veiviseren».

Premiere 28. september.

HTML EMBED

Oktober

Oktober er måneden der høsten i Norge virkelig begynner, og det gjør det også på filmfronten.

Det blir kanskje litt feil å kalle «Taken» en kultfilm, ettersom den spilte inn over 200 millioner dollar på verdensbasis da den kom i 2008 (og en halv million mennesker har sett den i Norge), men vi gjør det likevel.

Med manus av den vekslende, geniale Luc Besson («Leon», «Taxi») viste den oss at det fortsatt går an å lage actionfilm uten en masse spesialeffekter.

Filmen relanserte også Liam Neeson, en av verdens beste (han har tross alt vært nominert for Oscar) og kuleste skuespillere, som actionhelt.

Nå er han tilbake som Bryan Mills, og må denne gangen redde ekskona (spilt av MILF Famke Jansson) fra den albanske mafiaen som er ute etter hevn siden sist.

De fleste er vel generelt skeptiske til oppfølgere siden de som oftest suger og er bare lagd for å melke mer penger ut av publikum.

Heldigvis finnes det noen unntak, og vi håper det samme skal gjelde for «Taken 2». Premiere er 5. oktober.

HTML EMBED

Science fiction/action-filmer varierer like mye på kvalitet som den norske Tippeligaen. Men når du får med deg den nye Hollywood-yndlingen Joseph Gordon-Levitt og legenden Bruce Willis i «Looper», så må det vel bli bra. Eller?

Vi velger i hvert fall å glede oss. Filmen er lagt til fremtiden der mafiaen reiser fram og tilbake i tid for å likvidere uønskede personer. Når deres beste leiemorder finner ut at arbeidsgiveren vil ta ham av dage, så tar det virkelig av.

Plottet er kanskje litt søkt, men med tospannet Gordon-Levitt og Willis i hovedrollene, så kan dette bli kult. Sjekk også ut Gordon-Levitt i kultklassikeren «Hesher» om du får tid. Humor!

Premiere er 12. oktober.

HTML EMBED

Oliver Stone veksler mellom det geniale («Any Given Sunday», «U Turn») til det tragiske («Alexander»). Heldigvis heller vektskålen mest mot det geniale, så velger å glede oss stort til hans nye film «Savages».

Mexicanske narkokartell, Benicio Del Toro og en halvnaken Blake Lively må bare bli bra!

HTML EMBED

Bond er endelig tilbake etter at den 23. filmen i rekken har blitt utsatt en rekke ganger på grunn av manglende finansiering. Ikke mye er lekket om plottet, så vi kan ikke fortelle deg så mye mer.

Se traileren og kom deg på kino den 26. oktober for å se «James Bond: Skyfall».

HTML EMBED

Følg med senere i høst da vi tar for oss november og desember.

Kommentarer til denne saken