Gå til sidens hovedinnhold

De burde skjønt at dette er dumt

Oppfølgere er ikke alltid en god idé.

(SIDE2:) Når det lages en suksessfull film, tar det sjeldent lang tid før oppfølgeren er under planlegging. Innimellom ender det med langvarige filmserier.

Noen ganger er det helt greit. For tiden gjør filmene fra både Marvel-universet og Tolkiens bøker stor suksess. Andre suksessfulle filmserier er «Bourne»-filmene, «Dødelig våpen»-filmene og «X-Men»-filmene.

Og så har vi seriene som burde sluttet i god tid før de gjorde.

«Paranormal Activity: The Marked Ones»

Denne uken har «Paranormal Activity: The Marked Ones» norsk premiere. Den første filmen var original og den skremte vettet av publikum. Det var en lavbudsjettsfilm spilt inn i huset til regissøren, og kreativ markedsføring gjorde filmen til en suksess.

Les mer: - Dette er en seriøst skummel film

Nå er altså film nummer fem premiereklar. Vi gir filmen terningkast to, og det er ingen tvil om at filmserien burde vært avsluttet.

Les anmeldelsen: Hvor er alle spøkelsene hen?

HTML EMBED

«Neverending Story 3»

Den første filmen i serien er en barnefilmklassiker. Oppfølgeren var strengt tatt ikke verdt å se. Treeren var en skandale.

Filmen fra 1994 har fremdeles Bastian i hovedrollen, og han reiser igjen tilbake til sitt magiske land. I denne filmen spilles Bastian av «Slipp Willy fri»-stjernen Jason James Richter, mens Jack Black dukker opp som slemmingen Slip.

HTML EMBED

«Haisommer 4 – hevnen»

Steven Spielbergs gjennombruddsfilm regnes som en av tidenes beste filmer. Deretter trakk han seg ut, men film to spilte også inn en anselig sum. Film tre spilte inn under halvparten av film to, og her burde de tenkt at nok er nok. I stedet gikk de løs på enda en film i 1987.

Anmeldelsene var elendige, og filmen har imponerende 0 prosent på Rotten Tomatoes’ poengsystem. Den ble også nominert til sju Razzie-priser – kåringen av årets dårligste filmer.

HTML EMBED

«Home Alone 4»

Første film er legendarisk. Film to er absolutt severdig. Film tre er ganske pinlig. Film fire fortjener ærlig talt ikke å bli nevnt sammen med de andre.

I filmen fra 2002 har Kevins foreldre blitt skilt, og han skal feire jul med faren og hans nye kjæreste. Her angripes huset av Marv – som vi kjenner fra de forrige filmene – og hans nye partner Vera. Ingen av skuespillerne fra originalfilmene er med.

HTML EMBED

«Saw 3D»

«Saw» ble en stor suksess, med en blanding av en tankevekkende historie og brutal vold. I oppfølgerne tok volden stadig mer overhånd, og siste film var nummer sju i rekken. De påsto at dette skulle være siste film i serien, og vi håper at vi virkelig har sett det siste av Jigsaw.

HTML EMBED

«The Next Karate Kid»

«Karate Kid»-filmene gjorde Ralph Macchio til en stjerne på 1980-tallet. Han spilte Daniel i tre filmer, men fjerde film takket han nei til.

Den første filmen spilte inn 90,8 millioner dollar. Andre film spilte inn 115,1 millioner, mens tredje film spilte inn skuffende 38,9 millioner. Men tok filmstudioet hintet? Selvsagt ikke. «The Next Karate Kid», med den da ukjente Hilary Swank i hovedrollen, spilte bare inn 8,9 millioner dollar.

I 2010 kom for øvrig Harald Zwarts nyversjon av «Karate Kid», som spilte inn 171,8 millioner.

HTML EMBED

«Slaget om Apeplaneten»

Den originale «Planet of the Apes» fra 1968 er en høyt elsket film. I 2011 kom «Rise of the Planet of the Apes», som fortalte historien om hva som skjedde før apene tok over planeten. Filmen fikk god mottakelse hos både anmeldere og publikum.

Filmene som ble lansert mellom disse, burde vel egentlig ikke vært laget. Men filmstudioet ga seg ikke med én eller to eller tre oppfølgere. Nei, de følte at de trengte hele fire filmer til.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken