Gå til sidens hovedinnhold

Disse filmene bør du se i sommer

Verdenskrig, en superhelt og 3D-dinosaurer er noe av det du kan se på kino de neste månedene.

(SIDE2:) Sommerværet er umulig å bli klok på, men uansett vær er det ingen grunn til å være ute hver eneste time i sommer. Det kommer nemlig mange filmer som vil være verdt å få med seg i løpet av sommermånedene.

Her noen filmer vi tror mange vil se i sommer:

«Jurassic Park» (3D)
I serien av klassikere som utgis på nytt i 3D, har turen kommet til «Jurassic Park». Steven Spielbergs dinosaurfilm skremte oss i 1993, og det blir neppe mindre skummelt når dinosaurene nå beveger seg rundt oss. Filmen har premiere 14. juni.

HTML EMBED

«Man of Steel»
Superman er tilbake - denne gangen regissert av «Watchmen»-regissør Zack Snyder. Henry Cavill spiller superhelten, mens Amy Adams spiller hans kjære Lois Lane. Vi får også møte blant annet Kevin Costner som Clark Kents adoptivfar og Russel Crowe som hans biologiske far. Filmen har premiere 19. juni.

HTML EMBED

«The Bling Ring»
Sofia Coppola er klar med sin nye film. «The Bling Ring» handler om en tenåringsgjeng som stjeler fra rike kjendiser i håp om å oppnå samme status som dem. Filmen er basert på virkelige hendelser, og Emma Watson har en av de største rollene i filmen. Filmen har premiere 28. juni.

HTML EMBED

«The Lone Ranger»
Johnny Depp spiller indianeren Tonto, som forteller historien om John Reid. John gikk fra å være en vanlig mann til å bli en legende som kjempet for rettferdighet. Sammen må John og Tonto lære seg å jobbe sammen mot urettferdighet. Armie Hammer spiller John. Filmen har premiere 3. juli.

HTML EMBED

«World War Z»
Denne filmen har vært gjennom både utsettelser og omskrivninger, men endelig er den klar for kinoene. I filmen må Brad Pitt redde verden, og vi håper dette blir en vellykket katastrofefilm og ikke en kalkun som har blitt redigert altfor mye ... Filmen har premiere 12. juli.

HTML EMBED

«R.I.P.D.»
Sommertid er også tid for lettere filmer. Vi håper at «R.I.P.D.» er severdig. Her møter vi Rest in Peace Department-avdelingen, som jobber med å hjelpe avdøde personer som nekter å gå over til «den andre siden». Hit kommer en nylig avdød politimann, som håper å finne mannen som myrdet ham. På rollelisten finner vi blant annet Jeff Bridges, Ryan Reynolds og Kevin Bacon. Filmen har premiere 19. juli.

HTML EMBED

«Now You See Me»
En illusjonistgruppe gjør to imponerende bankran under forestillingene sine, og deler ut pengene til publikum. Nå forbereder de sitt tredje ran. En FBI-agent og en Interpol-detektiv blir satt på saken for å stoppe illusjonistene. Men hvordan i all verden klarer de å utføre kuppene sine? Filmen har premiere 26. juli.

HTML EMBED

«The Wolverine»
Verdens tøffeste jerv er tilbake. Denne gangen befinner Wolverine seg i Japan i vår tid, og dette er en verden totalt ukjent for ham. Hugh Jackman gjentar rollen som Wolverine, og filmen regisseres av James Mangold («Girl, Interrupted», «Walk the Line»). Filmen har premiere 26. juli.

HTML EMBED

«Blue Jasmine»
Woody Allen er tilbake i USA med sin nyeste film. Vi møter Jasmine (Cate Blanchett), som opplever at det velstående livet rakner da hun skilles fra mannen. Nå må hun enten finne en ny rik mann eller lære å klare seg selv. Filmen har premiere 9. august.

Norsk
Det er også klart for tre norske filmer i sommer.

«Å begrave en hund» har premiere allerede førstkommende fredag, og handler om fire barndomskamerater på en årlig hyttetur - som blir litt annerledes enn vanlig.

HTML EMBED

«Pornopung» er basert på Mads Larsens roman. Den handler om Christian som skal læres opp til å bli en storsjekker. Filmen har premiere 19. juli.

HTML EMBED

«Kyss meg for faen i helvete» handler om Tale, som har hovedrollen i en lokal oppsetning av «Draum om hausten» av Jon Fosse. Instruktøren er en mindre inspirert, kjent skuespiller, og motspilleren er den mest populære - og ifølge Tale minst sympatiske - fyren i bygda. Filmen har premiere 9. august.

Barn
Selvsagt skal barna også få gå på kino i sommer.

«Epic - Skogens hemmelige rike» har premiere denne helgen. Vi møter tenåringsjenta MK som trylles inn i skogens hemmelige rike. Her må hun redde både denne og vår egen verden.

HTML EMBED

I «Grusomme meg 2» er skurken Gru tilbake. Han lever fremdeles sammen med sine tre adoptivdøtre og bestemmer seg for å bli snill. Men så blir han kidnappet og må hjelpe til med å fange en ny superskurk. Samtidig blir hjelperne hans, Minions, tatt til fange og farget lilla. Filmen har premiere 5. juli.

HTML EMBED

«Monsteruniversitetet» gir også gjensyn med populære karakterer: Mike og Sully fra «Monsterbedriften». Nå går vi tilbake i tid, da bestevennene gikk på skolen sammen. Men den gang var de ikke like gode venner som de er i dag. Filmen har premiere 2. august.

HTML EMBED
Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken